Külliye’de İHA Pilotlarının Eğitimi KÜN’den

NEVŞEHİR 25.07.2022 - 13:57, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Külliye’de İHA Pilotlarının Eğitimi KÜN’den

Kapadokya Üniversitesinin yetiştirdiği İHA-2 pilotları saflarında, Cumhurbaşkanlığı kadroları da yerlerini aldılar.
    Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofis Başkanı Ali Taha Koç’un ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın da aralarında bulunduğu yöneticiler, Kapadokya Üniversitesinin sunduğu doksan saatlik teorik dersi ve otuz altı saatlik uçuş eğitimini başarıyla tamamlayarak İHA-2 pilotu olmaya hak kazandılar. Türkiye İHA Kayıt Sistemini geliştiren ve işleten Kapadokya Üniversitesi, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü programı ile hem Kapadokya Meslek Yüksekokulu bünyesinde önlisans eğitimleri vermekte hem de İHA’ların kullanıldığı sektörlerin özel ihtiyaçlarını karşılamaya dönük programlar düzenlemek suretiyle ülkemizde insansız hava araçlarının kullanımının yaygınlaşmasına destek vermektedir. AR-GE projeleri de yürütülüyor. KÜN, IHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde ar-ge, tasarım ve geliştirme faaliyetleri de yürütmektedir. Merkez, Türk Telekom ile sivil hava sahasında uçurulacak insansız hava araçlarının canlı takip edilmesi, hava trafiğinin yönetilmesi ve görüş alanı dışı uçuş (BVLOS) kontrollerinin sağlanması için platform geliştirmek üzere de bir proje yönetmektedir.  
Kapadokya Üniversitesinin yetiştirdiği İHA-2 pilotları saflarında, Cumhurbaşkanlığı kadroları da yerlerini aldılar.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofis Başkanı Ali Taha Koç’un ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın da aralarında bulunduğu yöneticiler, Kapadokya Üniversitesinin sunduğu doksan saatlik teorik dersi ve otuz altı saatlik uçuş eğitimini başarıyla tamamlayarak İHA-2 pilotu olmaya hak kazandılar.

Türkiye İHA Kayıt Sistemini geliştiren ve işleten Kapadokya Üniversitesi, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü programı ile hem Kapadokya Meslek Yüksekokulu bünyesinde önlisans eğitimleri vermekte hem de İHA’ların kullanıldığı sektörlerin özel ihtiyaçlarını karşılamaya dönük programlar düzenlemek suretiyle ülkemizde insansız hava araçlarının kullanımının yaygınlaşmasına destek vermektedir.

AR-GE projeleri de yürütülüyor. KÜN, IHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde ar-ge, tasarım ve geliştirme faaliyetleri de yürütmektedir. Merkez, Türk Telekom ile sivil hava sahasında uçurulacak insansız hava araçlarının canlı takip edilmesi, hava trafiğinin yönetilmesi ve görüş alanı dışı uçuş (BVLOS) kontrollerinin sağlanması için platform geliştirmek üzere de bir proje yönetmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.