Özgöçmen

Psikolog Velieceoğlu; ‘Ebeveynler eğitim koçu gibi davranmamalı’

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
NEVŞEHİR 31.01.2022 - 17:10, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Psikolog Velieceoğlu; ‘Ebeveynler eğitim koçu gibi davranmamalı’

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Hande Velieceoğlu’na sınav döneminde sınav kaygısını nasıl aşabiliriz sorusunu yönelttik.
    NEVŞEHİR(KHA)- Sınav dönemi yaklaşırken Çocuk ve Ergen Psikoloğu Hande Velieceoğlu’na öğrenci ve ebeveynlerin sınav kaygısını nasıl en aza indirgeyebileceklerini sorduk. Sınav döneminde hedef belirlemenin önemine dikkat çeken Velieceoğlu, aileleri de “eğitim koçu” rolü üstlenmemeleri gerektiği konusunda uyardı.   Velieceoğlu, “Öğrencilere söylemek istediğim öncelikli hedef belirlemek bizim için çok önemli çünkü aslında bizim çalışma saatimiz çalışma programımızı belirleyen hedeflerdir kendimizi tanımak da burada çok önemli kendimizi tanıyarak güzel hedefler belirleyebiliriz. Nefes egzersizlerini de biz öğrencilerimize çok öneriyoruz. Benim danışanlarımda da gayet verim aldığım bir yöntem, bu dönemde ilaç kullanımının pek fazla önermiyoruz eğer kaygımız belli bir noktanın üzerindeyse doktor kontrolünde ilaç kullanımını öneriyoruz. Öğrencilerimize yönelik son önerim de alternatif düşünceler geliştirmek ben yapamam, sınavdan korkuyorum gibi düşünceler yerine ben yapabilirim, sınavda başarılı olacağım kendilerine karşı daha makul cümleleri yazıp günde belli seferlerde tekrar etmelerini öneriyorum.   Velilere önerilerim ise bu süreçte çocukların anne babası olması aslında bazen velilerimize şöyle bir durum oluyor onun sanki bir eğitim koçu ya da bir öğretmeni gibi davranabiliyorlar bu sebeple anne baba olmak bu dönemde çok önemli ve çocukların her zaman sığınacakları bir liman olmaları da çok önemli çocukları başarı odaklı değil aslında çocukları oldukları için sevmeleri bizim için çok önemli” ifadelerinde bulund
Çocuk ve Ergen Psikoloğu Hande Velieceoğlu’na sınav döneminde sınav kaygısını nasıl aşabiliriz sorusunu yönelttik.

 

 

NEVŞEHİR(KHA)- Sınav dönemi yaklaşırken Çocuk ve Ergen Psikoloğu Hande Velieceoğlu’na öğrenci ve ebeveynlerin sınav kaygısını nasıl en aza indirgeyebileceklerini sorduk. Sınav döneminde hedef belirlemenin önemine dikkat çeken Velieceoğlu, aileleri de “eğitim koçu” rolü üstlenmemeleri gerektiği konusunda uyardı.

 

Velieceoğlu, “Öğrencilere söylemek istediğim öncelikli hedef belirlemek bizim için çok önemli çünkü aslında bizim çalışma saatimiz çalışma programımızı belirleyen hedeflerdir kendimizi tanımak da burada çok önemli kendimizi tanıyarak güzel hedefler belirleyebiliriz. Nefes egzersizlerini de biz öğrencilerimize çok öneriyoruz. Benim danışanlarımda da gayet verim aldığım bir yöntem, bu dönemde ilaç kullanımının pek fazla önermiyoruz eğer kaygımız belli bir noktanın üzerindeyse doktor kontrolünde ilaç kullanımını öneriyoruz. Öğrencilerimize yönelik son önerim de alternatif düşünceler geliştirmek ben yapamam, sınavdan korkuyorum gibi düşünceler yerine ben yapabilirim, sınavda başarılı olacağım kendilerine karşı daha makul cümleleri yazıp günde belli seferlerde tekrar etmelerini öneriyorum.

 

Velilere önerilerim ise bu süreçte çocukların anne babası olması aslında bazen velilerimize şöyle bir durum oluyor onun sanki bir eğitim koçu ya da bir öğretmeni gibi davranabiliyorlar bu sebeple anne baba olmak bu dönemde çok önemli ve çocukların her zaman sığınacakları bir liman olmaları da çok önemli çocukları başarı odaklı değil aslında çocukları oldukları için sevmeleri bizim için çok önemli” ifadelerinde bulund

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.