KÜN’ ün Türk Telekom ile işbirliği

EĞİTİM 09.03.2022 - 11:36, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

KÜN’ ün Türk Telekom ile işbirliği

Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom ve iştiraki Argela, insansız hava araçlarının haberleşmesine yönelik test ve araştırma çalışmaları konusunda Kapadokya Üniversitesi ile iş birliği yaptı.
    Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom ve iştiraki Argela, insansız hava araçlarının haberleşmesine yönelik test ve araştırma çalışmaları konusunda Kapadokya Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Proje ile, insansız hava araçları/drone haberleşmesinde 3G/4,5G şebekesinin kullanımına yönelik altyapı hazırlığı sağlanması hedefleniyor. Çalışma 5G sistemleriyle geliştirilecek ürünlere de zemin oluşturacak.   Türk Telekom, protokol kapsamında, bünyesinde başlatılan ilk proje olan “İHA İnovasyon” ile 3G /4,5G canlı şebekesinden ‘İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) değişik irtifalarda haberleşmesine yönelik test ve optimizasyon çalışmaları yapacak. Proje, Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa yerleşkesi ile Ürgüp Fabrika yerleşkesi arasında bulunan yaklaşık 5 km’lik mesafedeki hava sahasında yürütülecek. Kapadokya Üniversitesi tarafından hazırlanacak İHA sistemi ile değişik irtifalarda uçulacak, Türk Telekom da ölçümleme ve analiz çalışmalarını yapacak.   Proje ile, insansız hava araçları/drone haberleşmesinde 3G/4,5G şebekesinin kullanımına yönelik kapsamlı bir bilgi birikimi ve altyapı hazırlığı sağlanması hedeflenirken, insansız hava aracı trafik yönetimi, izleme ve uzaktan kontrolü ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmalara bir zemin oluşturulacak. Çalışma bu alanda yerli ve millî bir ekosistem oluşumuna katkı sağlayarak, 5G sistemleriyle geliştirilecek ürünlerin de önünü açacak.   Bu iş birliği ile Kapadokya Üniversitesi, İHA sistemleri alanında ulusal ve uluslararası öncü kurum olma misyonu ile bu alandaki teknolojinin ve mevzuatının geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir çalışmaya imza attı. Türk Telekom, yeni nesil teknolojilere yön veren, yeni teknolojileri uygulayan ve yerli ekosisteminin gelişimine katkıda bulunan entegre operatör olduğunu, Türkiye’ye ve dünyaya bir kez daha gösterdi.  
Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom ve iştiraki Argela, insansız hava araçlarının haberleşmesine yönelik test ve araştırma çalışmaları konusunda Kapadokya Üniversitesi ile iş birliği yaptı.

 

 

Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom ve iştiraki Argela, insansız hava araçlarının haberleşmesine yönelik test ve araştırma çalışmaları konusunda Kapadokya Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Proje ile, insansız hava araçları/drone haberleşmesinde 3G/4,5G şebekesinin kullanımına yönelik altyapı hazırlığı sağlanması hedefleniyor. Çalışma 5G sistemleriyle geliştirilecek ürünlere de zemin oluşturacak.

 

Türk Telekom, protokol kapsamında, bünyesinde başlatılan ilk proje olan “İHA İnovasyon” ile 3G /4,5G canlı şebekesinden ‘İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) değişik irtifalarda haberleşmesine yönelik test ve optimizasyon çalışmaları yapacak. Proje, Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa yerleşkesi ile Ürgüp Fabrika yerleşkesi arasında bulunan yaklaşık 5 km’lik mesafedeki hava sahasında yürütülecek. Kapadokya Üniversitesi tarafından hazırlanacak İHA sistemi ile değişik irtifalarda uçulacak, Türk Telekom da ölçümleme ve analiz çalışmalarını yapacak.

 

Proje ile, insansız hava araçları/drone haberleşmesinde 3G/4,5G şebekesinin kullanımına yönelik kapsamlı bir bilgi birikimi ve altyapı hazırlığı sağlanması hedeflenirken, insansız hava aracı trafik yönetimi, izleme ve uzaktan kontrolü ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmalara bir zemin oluşturulacak. Çalışma bu alanda yerli ve millî bir ekosistem oluşumuna katkı sağlayarak, 5G sistemleriyle geliştirilecek ürünlerin de önünü açacak.

 

Bu iş birliği ile Kapadokya Üniversitesi, İHA sistemleri alanında ulusal ve uluslararası öncü kurum olma misyonu ile bu alandaki teknolojinin ve mevzuatının geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir çalışmaya imza attı. Türk Telekom, yeni nesil teknolojilere yön veren, yeni teknolojileri uygulayan ve yerli ekosisteminin gelişimine katkıda bulunan entegre operatör olduğunu, Türkiye’ye ve dünyaya bir kez daha gösterdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.