Özgöçmen

Benin'de yeni su kuyusu ve vakıf çeşmesi açıldı

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
GÜNCEL 07.04.2022 - 13:13, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Benin'de yeni su kuyusu ve vakıf çeşmesi açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Benin’de su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılışı gerçekleşti.
    NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Benin’de su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılışı gerçekleşti.   Nevşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi öncülüğünde Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlileri tarafından başlatılan "Bir Damla Hayat" yardım kampanyası ile Afrika'nın Benin Ülkesinde ikinci su kuyusu ve vakıf çeşmesi dualarla açıldı.    Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan "Su Kuyusu" projesine Nevşehir olarak destek verdiklerini belirten İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Benin’de ki mazlum kardeşlerimizin temiz içme suyuna erişmesine katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.    Suyun, yaşamın temeli, en hayati ihtiyaçlardan biri olduğuna işaret eden Müftü Altunkaya, "Yaşadığımız coğrafya ve imkânlarımız bakımından dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerdeniz. Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil. Bir yandan halimize şükrederken, bir yandan da susuzluk problemiyle hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.    Senegal’in Guedıawaye Eyaletine bağlı Caseba köyünde 1 su kuyusu ve vakıf çeşmesinin yapım aşamasında olduğunu belirten Altunkaya, “Bu kuyumuz da tamamlandıktan sonra toplam 3 su kuyusu ve vakıf çeşmesiyle kurak coğrafyalara bir damla hayat olacağız. En önemli yaşam kaynağımız suya erişemeyen kardeşlerimizi suya kavuşturmuş olacağız. Yapım ve proje aşamasındaki çeşmemizin de tamamlanmasıyla binlerce kişi temiz içme suyuna erişecek” dedi.    İl Müftüsü ve TDV Nevşehir Şube Başkanı Altunkaya, Afrika’da açılan su kuyularına desteklerinden dolayı hayırsever Nevşehir halkına ve çalışmalarından dolayı Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlilerine teşekkür etti. 
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Benin’de su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılışı gerçekleşti.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Benin’de su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılışı gerçekleşti.

 

Nevşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi öncülüğünde Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlileri tarafından başlatılan "Bir Damla Hayat" yardım kampanyası ile Afrika'nın Benin Ülkesinde ikinci su kuyusu ve vakıf çeşmesi dualarla açıldı. 

 

Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan "Su Kuyusu" projesine Nevşehir olarak destek verdiklerini belirten İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Benin’de ki mazlum kardeşlerimizin temiz içme suyuna erişmesine katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. 

 

Suyun, yaşamın temeli, en hayati ihtiyaçlardan biri olduğuna işaret eden Müftü Altunkaya, "Yaşadığımız coğrafya ve imkânlarımız bakımından dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerdeniz. Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil. Bir yandan halimize şükrederken, bir yandan da susuzluk problemiyle hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmemeliyiz" ifadelerini kullandı. 

 

Senegal’in Guedıawaye Eyaletine bağlı Caseba köyünde 1 su kuyusu ve vakıf çeşmesinin yapım aşamasında olduğunu belirten Altunkaya, “Bu kuyumuz da tamamlandıktan sonra toplam 3 su kuyusu ve vakıf çeşmesiyle kurak coğrafyalara bir damla hayat olacağız. En önemli yaşam kaynağımız suya erişemeyen kardeşlerimizi suya kavuşturmuş olacağız. Yapım ve proje aşamasındaki çeşmemizin de tamamlanmasıyla binlerce kişi temiz içme suyuna erişecek” dedi. 

 

İl Müftüsü ve TDV Nevşehir Şube Başkanı Altunkaya, Afrika’da açılan su kuyularına desteklerinden dolayı hayırsever Nevşehir halkına ve çalışmalarından dolayı Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlilerine teşekkür etti. 

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.