Ağır, Dirikoç ve Tekeli encümen üyeliğine seçildi

NEVŞEHİR 09.04.2022 - 12:22, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Ağır, Dirikoç ve Tekeli encümen üyeliğine seçildi

Nevşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantılarında alınan kararlar açıklandı.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantılarında alınan kararlar açıklandı.     Ahmet Ağır, Nafiz Dirikoç ve Selçuk Tekeli Belediye Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince bir yıllığına görev yapmak üzere Belediye Encümen üyesi olarak seçildi.    "Kayaşehir Dijital Deneyim Merkezi" projesinin kurumumuz tarafından uygulanması sırasında bütçedeki insan kaynaklarındaki idari ve teknik personellerin maaşlarının projenin eş-finansmanına sayılmasına, maaşlardan fazla kalan nakdi eş-finansmanın Nevşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına, daha önce açılan proje hesabını kapatma, bu hesaba para aktarma, bu hesaptan harcama yapmaya Mali Hizmetler Müdür Vekili Durmuş Irmak’ın muhasebe yetkilisi olarak, proje yürütümü sırasında oluşacak rapor ve belgeleri imzalama konularında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli'nin yetkilendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.   Sulusaray Kasabası sınırlarında bulunan 207 ada, 550 parsel üzerine belediyeye ait 3250 kW kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali kurularak, ilgili alanda elektrik enerjisi üretmek ve üretilen enerjinin belediyemize ait hizmet alanlarında kullanılan elektrik enerjisi ile mahsuplaşmasını sağlamak amacıyla kurulacak tesis için kredi kullanılmasında 5393 sayılı Belediye Kanunu' nun 68' inci maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki alınmasına ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'a yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.    İller Bankası A.Ş.’den muhtelif işlerde kullanılmak üzere kredi kullanılmasına, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'a yetki verilmesine ve krediye konu işle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kredi kullanılması için yetki alınmasına oy birliğiyle karar verildi.    Cevherdudayev Mahallesi 3113 ada 4 nolu parsel ve çevresinde hazırlanan imar plan değişikliğine yapılan itirazın kabulüne, bölge halkının talep ve istekleri doğrultusunda hazırlanacak imar planının yeniden İmar Komisyonu’nda görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.    5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. Maddesine göre hazırlanan Nevşehir Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu yeterli bulunarak oy birliğiyle ile kabul edildi. 
Nevşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantılarında alınan kararlar açıklandı.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantılarında alınan kararlar açıklandı.  

 

Ahmet Ağır, Nafiz Dirikoç ve Selçuk Tekeli Belediye Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince bir yıllığına görev yapmak üzere Belediye Encümen üyesi olarak seçildi. 

 

"Kayaşehir Dijital Deneyim Merkezi" projesinin kurumumuz tarafından uygulanması sırasında bütçedeki insan kaynaklarındaki idari ve teknik personellerin maaşlarının projenin eş-finansmanına sayılmasına, maaşlardan fazla kalan nakdi eş-finansmanın Nevşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına, daha önce açılan proje hesabını kapatma, bu hesaba para aktarma, bu hesaptan harcama yapmaya Mali Hizmetler Müdür Vekili Durmuş Irmak’ın muhasebe yetkilisi olarak, proje yürütümü sırasında oluşacak rapor ve belgeleri imzalama konularında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli'nin yetkilendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

Sulusaray Kasabası sınırlarında bulunan 207 ada, 550 parsel üzerine belediyeye ait 3250 kW kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali kurularak, ilgili alanda elektrik enerjisi üretmek ve üretilen enerjinin belediyemize ait hizmet alanlarında kullanılan elektrik enerjisi ile mahsuplaşmasını sağlamak amacıyla kurulacak tesis için kredi kullanılmasında 5393 sayılı Belediye Kanunu' nun 68' inci maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki alınmasına ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'a yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi. 

 

İller Bankası A.Ş.’den muhtelif işlerde kullanılmak üzere kredi kullanılmasına, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'a yetki verilmesine ve krediye konu işle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kredi kullanılması için yetki alınmasına oy birliğiyle karar verildi. 

 

Cevherdudayev Mahallesi 3113 ada 4 nolu parsel ve çevresinde hazırlanan imar plan değişikliğine yapılan itirazın kabulüne, bölge halkının talep ve istekleri doğrultusunda hazırlanacak imar planının yeniden İmar Komisyonu’nda görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi. 

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. Maddesine göre hazırlanan Nevşehir Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu yeterli bulunarak oy birliğiyle ile kabul edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.