Urgenç, ‘Promosyonlarla ilgili girişimlerimiz sonuç verecektir’

EĞİTİM 13.09.2022 - 09:29, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Urgenç, ‘Promosyonlarla ilgili girişimlerimiz sonuç verecektir’

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç; banka promosyonlarındaki son durumu kamuoyu ile paylaştı.
 Urgenç; Bazı ilçelerimiz ve Nevü’de bankalardan geri dönüşler ve olumlu teklifler oldu. Girişimlerimizin tüm il genelinde olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Buna inanıyoruz ve üç maymunu oynayarak ölü taklidi yapanlara inat başaracağız dedi. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Urgenç, “ Türkiye Kamu Sen genel başkanı Önder Kahveci’nin ve Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan'nın çağrısı üzerine yaptığımız girişimler sonucunda bankalarla promosyon güncelleme çalışmalarımız devam etmektedir. Şuan itibari ile Nevü – Gülşehir - Kozaklı - Derinkuyu ve Nevşehir merkezde güncelleme ile ilgili bankalardan geri dönüşler ve görüşmeler devam ederken hukuki süreçlerde devam etmektedir. Çalışanların her kazanımı için mücadeleye devam edeceğiz. Dün ne söylediysek bugün de aynı yerdeyiz. Banka promosyonları güncellenmelidir. Banka promosyon güncelleme taleplerimize karşılık veren il-ilçe yöneticilerimize teşekkür ederiz. Banka yöneticilerinden de verdikleri güncelleme tekliflerini revize ederek eğitim çalışanlarının daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu. Urgenç, “Promosyonları fiyasko ile sonuçlandıranlara sendikal ders vermeye devam edeceğiz. Dün üç maymunu oynayıp ölü taklidi yaptılar. Kamuoyu oluşup hukuki süreçlerin ve başvurularında etkisi ile başta kamu bankaları olmak üzere güncelleme taleplerine olumlu cevaplar verilmiştir. Bunun üzerine promosyon anlaşmasında sendikanın öneminin farkına varanlar güncelleme ve iptal hakkının olduklarını zannedersem öğrendiler. Bu husus sendikacılık açısından önemli bir gelişmedir. Türkiye’de promosyon güncellemelerini yaklaşık bir yıldır gündemde tutarak il mem promosyonlarını mahkemeye de taşıyarak güncelleme ve iptal taleplerimizi muhataplarımızla paylaştık. Eğitim çalışanlarının lehine güncelleme talepleri karşılık bulmaz, güncellemeler düşük kalır ise İl ve İlçe Milli Eğitim müdürleri merkez bankasının yasal faizleri üzerinden fesih hakkını kullanmalıdır. Türk Eğitim Sen olarak bu hususta açık destek veriyoruz. Yapılacak olan yeni görüşmelerde yeniden bir ihale komisyonu ve/veya güncelleştirme komisyonu oluşturulmalı üyelerimizin ve eğitim çalışanlarının tekrar mağdur olmaması için tüm eğitim çalışanlarının haklarının da korunması için komisyonlarda yetkili sendika olduğumuz ilçelerde; Gülşehir, Ürgüp, Avanos, Kozaklı ve üniversite de olacağımız gibi diğer ilçelerde de Nevşehir merkez, Derinkuyu, Acıgöl, Hacıbektaş ta da eğitim çalışanlarının haklarını savunmamız için Türk Eğitim Sen’in yerini alması gerekmektedir” dedi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç; banka promosyonlarındaki son durumu kamuoyu ile paylaştı.

 Urgenç; Bazı ilçelerimiz ve Nevü’de bankalardan geri dönüşler ve olumlu teklifler oldu. Girişimlerimizin tüm il genelinde olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Buna inanıyoruz ve üç maymunu oynayarak ölü taklidi yapanlara inat başaracağız dedi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Urgenç, “ Türkiye Kamu Sen genel başkanı Önder Kahveci’nin ve Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan'nın çağrısı üzerine yaptığımız girişimler sonucunda bankalarla promosyon güncelleme çalışmalarımız devam etmektedir. Şuan itibari ile Nevü – Gülşehir - Kozaklı - Derinkuyu ve Nevşehir merkezde güncelleme ile ilgili bankalardan geri dönüşler ve görüşmeler devam ederken hukuki süreçlerde devam etmektedir. Çalışanların her kazanımı için mücadeleye devam edeceğiz. Dün ne söylediysek bugün de aynı yerdeyiz. Banka promosyonları güncellenmelidir. Banka promosyon güncelleme taleplerimize karşılık veren il-ilçe yöneticilerimize teşekkür ederiz. Banka yöneticilerinden de verdikleri güncelleme tekliflerini revize ederek eğitim çalışanlarının daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Urgenç, “Promosyonları fiyasko ile sonuçlandıranlara sendikal ders vermeye devam edeceğiz. Dün üç maymunu oynayıp ölü taklidi yaptılar. Kamuoyu oluşup hukuki süreçlerin ve başvurularında etkisi ile başta kamu bankaları olmak üzere güncelleme taleplerine olumlu cevaplar verilmiştir. Bunun üzerine promosyon anlaşmasında sendikanın öneminin farkına varanlar güncelleme ve iptal hakkının olduklarını zannedersem öğrendiler. Bu husus sendikacılık açısından önemli bir gelişmedir. Türkiye’de promosyon güncellemelerini yaklaşık bir yıldır gündemde tutarak il mem promosyonlarını mahkemeye de taşıyarak güncelleme ve iptal taleplerimizi muhataplarımızla paylaştık. Eğitim çalışanlarının lehine güncelleme talepleri karşılık bulmaz, güncellemeler düşük kalır ise İl ve İlçe Milli Eğitim müdürleri merkez bankasının yasal faizleri üzerinden fesih hakkını kullanmalıdır. Türk Eğitim Sen olarak bu hususta açık destek veriyoruz. Yapılacak olan yeni görüşmelerde yeniden bir ihale komisyonu ve/veya güncelleştirme komisyonu oluşturulmalı üyelerimizin ve eğitim çalışanlarının tekrar mağdur olmaması için tüm eğitim çalışanlarının haklarının da korunması için komisyonlarda yetkili sendika olduğumuz ilçelerde; Gülşehir, Ürgüp, Avanos, Kozaklı ve üniversite de olacağımız gibi diğer ilçelerde de Nevşehir merkez, Derinkuyu, Acıgöl, Hacıbektaş ta da eğitim çalışanlarının haklarını savunmamız için Türk Eğitim Sen’in yerini alması gerekmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.