Özgöçmen

Nevşehirli iş adamı 5 yılda Türkiye’nin en çok ihracat yapan firması oldu

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
GÜNCEL 07.03.2022 - 17:25, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehirli iş adamı 5 yılda Türkiye’nin en çok ihracat yapan firması oldu

Ankara’da FAF Vana Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli Faruk Akpınar, 65 ülkeye vana ihracatı yaparak Türkiye’nin son 5 yılda en çok ihracat yapan firması oldu.
    NEVŞEHİR(KHA)-Nevşehirli olarak Ankara’da FAF Vana firmasını kurarak dünyaya açılan Faruk Akpınar, son 5 yıldır Türkiye’nin en çok ihracat yapan firması haline geldi. Ürettikleri vanaları 65 ülkeye ihracat ettiklerini belirten FAF Vana Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akpınar en çok ihracatı ise Rusya’ya yaptıklarını söyledi. Akpınar, “Ben bir Nevşehirliyim. Aslım Uçhisarlı. Ben Nevşehir’de doğdum. İlkokul 1 ve 2.sınıfı Nevşehir’de okudum sonrada Ankara’ya geldim. Vana imalatçısıyım. Dökümhanem var. Yurtdışında 65 ülkeye ihracat yapıyoruz. Vana konusunda Türkiye’de son 5 yıldır en çok ihracat yapan firmayız. Yurtdışına vana sattığımız ülkeler arasında Rusya en önemlisi. Rusya’da bizim depomuz ve ofisimiz var. Rusya’da tanınan ve de aranan bir marka haline geldik. Tabi ki bu akşamdan sabah olmuyor. 15 yıllık bir çalışmanın sonunda bu noktaya gelindi. Şuanda Rusya’da yaşanan süreçte herkes gibi bizde üzülüyoruz. Ama ticaret olarak 10 gündür herhangi bir iş kaybını uğramıyoruz. Hatta batılı bir takım ilkeler sistemden çıktığı için onlara ait Türk markalarına yöneleceğini bekliyoruz. Bu istihbaratı oradaki arkadaşlarımızdan alıyoruz” dedi.   “Nevşehirlilere üretime davet ediyorum”   FAF Vana Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akpınar, Nevşehirlilere de çağrıda bulunarak Nevşehir’imizi endüstriyelleşme sürecinde harekete geçmeye davet ediyorum dedi. Akpınar, “Nevşehirlilere şunu söylemek istiyorum. Nevşehirli denilince akla taşımacılıkla, oto alım satımı ile tanınan bir şehiriz. Sanayide Nevşehirlinin katkısına çok ihtiyaç var. Ben Nevşehir’imizin gençlerimizin yapabileceği sanayi konusunda yoğunlaşmasını bekliyorum Turizm çok önemli bir olgu. Kapadokya çok özel bir yer. Ama turizme dayalı değil endüstriyel gelişmelerde de benim hemşerilerimin yer almasını, sorumluluk almasını gönlümden geçiriyorum. Bunun en iyisini ve alasını yapacağını biliyorum. Nevşehir’in endüstriyelleşme sürecinde harekete geçmeye davet ediyorum” diye konuştu.
Ankara’da FAF Vana Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli Faruk Akpınar, 65 ülkeye vana ihracatı yaparak Türkiye’nin son 5 yılda en çok ihracat yapan firması oldu.

 

 

NEVŞEHİR(KHA)-Nevşehirli olarak Ankara’da FAF Vana firmasını kurarak dünyaya açılan Faruk Akpınar, son 5 yıldır Türkiye’nin en çok ihracat yapan firması haline geldi. Ürettikleri vanaları 65 ülkeye ihracat ettiklerini belirten FAF Vana Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akpınar en çok ihracatı ise Rusya’ya yaptıklarını söyledi. Akpınar, “Ben bir Nevşehirliyim. Aslım Uçhisarlı. Ben Nevşehir’de doğdum. İlkokul 1 ve 2.sınıfı Nevşehir’de okudum sonrada Ankara’ya geldim. Vana imalatçısıyım. Dökümhanem var. Yurtdışında 65 ülkeye ihracat yapıyoruz. Vana konusunda Türkiye’de son 5 yıldır en çok ihracat yapan firmayız. Yurtdışına vana sattığımız ülkeler arasında Rusya en önemlisi. Rusya’da bizim depomuz ve ofisimiz var. Rusya’da tanınan ve de aranan bir marka haline geldik. Tabi ki bu akşamdan sabah olmuyor. 15 yıllık bir çalışmanın sonunda bu noktaya gelindi. Şuanda Rusya’da yaşanan süreçte herkes gibi bizde üzülüyoruz. Ama ticaret olarak 10 gündür herhangi bir iş kaybını uğramıyoruz. Hatta batılı bir takım ilkeler sistemden çıktığı için onlara ait Türk markalarına yöneleceğini bekliyoruz. Bu istihbaratı oradaki arkadaşlarımızdan alıyoruz” dedi.

 

“Nevşehirlilere üretime davet ediyorum”

 

FAF Vana Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akpınar, Nevşehirlilere de çağrıda bulunarak Nevşehir’imizi endüstriyelleşme sürecinde harekete geçmeye davet ediyorum dedi. Akpınar, “Nevşehirlilere şunu söylemek istiyorum. Nevşehirli denilince akla taşımacılıkla, oto alım satımı ile tanınan bir şehiriz. Sanayide Nevşehirlinin katkısına çok ihtiyaç var. Ben Nevşehir’imizin gençlerimizin yapabileceği sanayi konusunda yoğunlaşmasını bekliyorum Turizm çok önemli bir olgu. Kapadokya çok özel bir yer. Ama turizme dayalı değil endüstriyel gelişmelerde de benim hemşerilerimin yer almasını, sorumluluk almasını gönlümden geçiriyorum. Bunun en iyisini ve alasını yapacağını biliyorum. Nevşehir’in endüstriyelleşme sürecinde harekete geçmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.