Urgenç; ‘Türkçe hassasiyetine Recep Tayyip Erdoğan Proje Okulu’ndan başlayalım’

NEVŞEHİR 29.01.2022 - 18:19, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Urgenç; ‘Türkçe hassasiyetine Recep Tayyip Erdoğan Proje Okulu’ndan başlayalım’

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Türkçe hassasiyetine Nevşehir’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesinden başlayalım ifadesini kullanarak basın açıklaması yayınladı.
    Başkan Urgenç’in yayınladığı 4 maddelik açıklma şu şekildedir.   1-Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe ile ilgili paylaşımları Türk Milletinin Türkçe hassasiyetinin içsel yansımasıdır.   2- Bu doğrultuda İlimizde bulunan ve Cumhurbaşkanının ismini taşıyan proje okulunun, Cumhurbaşkanının isminin baş harflerinden oluşan Arapça logosunun Türkçe logo yapılması öncelik olmalıdır.   3- Ayrıca işyerlerinde Arapça ve başka yabancı dillerden oluşan işyeri adlarının Türkçeleştirme çalışmasının başlatılması Nevşehir Valiliğinin önceliğinde olmalıdır. Bu konu ile ilgili resmi girişimlerimizi başlatacağız.   4-Bugün hem emperyalizme karşı hem de kültürel yozlaşmaya karşı ülkemizdeki göçmen sayısına da baktığımızda Türkçe'yi korumak Milli kimliğimiz ve benliğimiz açısından öncelik olmalıdır.   5-Bugün Nevşehir'de Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin logosu Arapça harflerden oluşuyor. Devletin resmi okulunda dile sahip çıkamıyoruz. Nerede çıkacağız.
Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Türkçe hassasiyetine Nevşehir’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesinden başlayalım ifadesini kullanarak basın açıklaması yayınladı.

 

 

Başkan Urgenç’in yayınladığı 4 maddelik açıklma şu şekildedir.

 

1-Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe ile ilgili paylaşımları Türk Milletinin Türkçe hassasiyetinin içsel yansımasıdır.

 

2- Bu doğrultuda İlimizde bulunan ve Cumhurbaşkanının ismini taşıyan proje okulunun, Cumhurbaşkanının isminin baş harflerinden oluşan Arapça logosunun Türkçe logo yapılması öncelik olmalıdır.

 

3- Ayrıca işyerlerinde Arapça ve başka yabancı dillerden oluşan işyeri adlarının Türkçeleştirme çalışmasının başlatılması Nevşehir Valiliğinin önceliğinde olmalıdır. Bu konu ile ilgili resmi girişimlerimizi başlatacağız.

 

4-Bugün hem emperyalizme karşı hem de kültürel yozlaşmaya karşı ülkemizdeki göçmen sayısına da baktığımızda Türkçe'yi korumak Milli kimliğimiz ve benliğimiz açısından öncelik olmalıdır.

 

5-Bugün Nevşehir'de Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin logosu Arapça harflerden oluşuyor. Devletin resmi okulunda dile sahip çıkamıyoruz. Nerede çıkacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.