Ünlübay; ‘Maskeyi bırak, tedbiri elden bırakma’

GÜNCEL 04.03.2022 - 17:25, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Ünlübay; ‘Maskeyi bırak, tedbiri elden bırakma’

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, açık alanlarda maske takma zorunluluğunun kalkmasının ardından tedbirin elden bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.
    NEVŞEHİR(KHA)-Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay Bilim Kurulu kararlarının açıklanmasından ardından maskenin yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya başladığını fakat tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini ve maskelerin her zaman yanımızda olması gerektiğini ifade etti. Ünlübay hastalığın yok olmadığını ve bireysel tedbirlerin hala çok önemli olduğunu ifade ederken, “Bilim kurulu toplantısı sonrasında sayın bakanımız detaylı açıklamalarda bulundu. Ama burada önemli olan şu, tabii ki açık alanda maske takma zorunluluğu kaldırıldı ama bu şu demek değil ki maske tamamen hayatımızdan çıktı. Biz gerektiği anlarda ve gerektiği şartlarda takmak üzere maskeyi mutlaka yanımızda taşıyacağız çünkü kapalı alanlarda özellikle havalandırmanın yetersiz olduğu alanlarda takmak üzere mutlaka yanımızda taşımamız gerekiyor, özellikle yakın çevremizde belirli yaşlarda kişiler varsa kronik hastalığı olan yakınlarımız varsa bence yine bunların yanlarında özellikle sosyal mesafeyi koruyamayacağımız şekilde alanlarda birlikte bulunacaksak mutlaka onların yanında maskemizi tekrar kullanmaya devam edeceğiz. HES kodu uygulaması kalktı biliyorsunuz. AVM'lerde ve kamu kurum ve kuruluşları gibi yerlerde hemen hemen HES kodu uygulaması devam ediyordu ama tamamen kaldırıldı. Diğer bir uygulama artık hastalık belirtisi olmayan kişilerden test alımı sayın bakanın açıklaması ile kaldırıldı. Bir de eskiden biliyorsunuz sınıfta 2 tane çocuğumuz pozitif çıktığında okullarda biz o sınıfa tamamen izolasyon altına alıyorduk, artık sınıfı değil sadece o öğrencimizi izolasyon altına alıyoruz. Burada tabii en başından beri söylediğimiz gibi salgın ile mücadelede kişisel tedbirler daha çok ön plana çıkmaya başladı. O yüzden de mutlaka aşı hatırlatma dozlarını zamanı geldiğinde mutlaka takip etmeli ben mutlaka aşılarımızı olmalıyız ve biliyorsunuz yerli ve milli bir aşımız var Türkovac, mutlaka hatırlatma dozlarını Türkovac ile yapmalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmayalım bir bireysel mücadele önemli, iki maskeleri mutlaka yanımızda taşıyalım kapalı alanlarda havasız ortamlarda ve özellikle de risk grubu olan ya da yaş grubu kronik hastalığı olan yakınlarımızın yanında mutlaka tekrar maske takmaya devam edelim.       “Nevşehir aşılama konusunda çok bilinçli”   Zaten biliyorsunuz 2-3 ay öncesinde sayın bakanımızın an be an açıkladığı tablo olarak da 75'in üzerine çıkıp mavi illerin arasına girmiştik. Ama bundan sonra önemli olan hatırlatma dozları ile devam edeceğiz. Nevşehir genel olarak aşılama oranında gayet iyi. Nevşehir halkı bu konuda gayet bilinçli ve uymaya çalıştı. Ama bundan sonrasında hastalığın tamamen geçtiği kanısını bir an önce kafamızdan silip, hatırlatma dozlarını zamanı gelince mutlaka yaptıralım    
Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, açık alanlarda maske takma zorunluluğunun kalkmasının ardından tedbirin elden bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

 

 

NEVŞEHİR(KHA)-Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay Bilim Kurulu kararlarının açıklanmasından ardından maskenin yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya başladığını fakat tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini ve maskelerin her zaman yanımızda olması gerektiğini ifade etti. Ünlübay hastalığın yok olmadığını ve bireysel tedbirlerin hala çok önemli olduğunu ifade ederken, “Bilim kurulu toplantısı sonrasında sayın bakanımız detaylı açıklamalarda bulundu. Ama burada önemli olan şu, tabii ki açık alanda maske takma zorunluluğu kaldırıldı ama bu şu demek değil ki maske tamamen hayatımızdan çıktı. Biz gerektiği anlarda ve gerektiği şartlarda takmak üzere maskeyi mutlaka yanımızda taşıyacağız çünkü kapalı alanlarda özellikle havalandırmanın yetersiz olduğu alanlarda takmak üzere mutlaka yanımızda taşımamız gerekiyor, özellikle yakın çevremizde belirli yaşlarda kişiler varsa kronik hastalığı olan yakınlarımız varsa bence yine bunların yanlarında özellikle sosyal mesafeyi koruyamayacağımız şekilde alanlarda birlikte bulunacaksak mutlaka onların yanında maskemizi tekrar kullanmaya devam edeceğiz. HES kodu uygulaması kalktı biliyorsunuz. AVM'lerde ve kamu kurum ve kuruluşları gibi yerlerde hemen hemen HES kodu uygulaması devam ediyordu ama tamamen kaldırıldı. Diğer bir uygulama artık hastalık belirtisi olmayan kişilerden test alımı sayın bakanın açıklaması ile kaldırıldı. Bir de eskiden biliyorsunuz sınıfta 2 tane çocuğumuz pozitif çıktığında okullarda biz o sınıfa tamamen izolasyon altına alıyorduk, artık sınıfı değil sadece o öğrencimizi izolasyon altına alıyoruz. Burada tabii en başından beri söylediğimiz gibi salgın ile mücadelede kişisel tedbirler daha çok ön plana çıkmaya başladı. O yüzden de mutlaka aşı hatırlatma dozlarını zamanı geldiğinde mutlaka takip etmeli ben mutlaka aşılarımızı olmalıyız ve biliyorsunuz yerli ve milli bir aşımız var Türkovac, mutlaka hatırlatma dozlarını Türkovac ile yapmalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmayalım bir bireysel mücadele önemli, iki maskeleri mutlaka yanımızda taşıyalım kapalı alanlarda havasız ortamlarda ve özellikle de risk grubu olan ya da yaş grubu kronik hastalığı olan yakınlarımızın yanında mutlaka tekrar maske takmaya devam edelim.

 

 

 

“Nevşehir aşılama konusunda çok bilinçli”

 

Zaten biliyorsunuz 2-3 ay öncesinde sayın bakanımızın an be an açıkladığı tablo olarak da 75'in üzerine çıkıp mavi illerin arasına girmiştik. Ama bundan sonra önemli olan hatırlatma dozları ile devam edeceğiz. Nevşehir genel olarak aşılama oranında gayet iyi. Nevşehir halkı bu konuda gayet bilinçli ve uymaya çalıştı. Ama bundan sonrasında hastalığın tamamen geçtiği kanısını bir an önce kafamızdan silip, hatırlatma dozlarını zamanı gelince mutlaka yaptıralım

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.