Özgöçmen

Ruhsat denetimi yapıldı

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
NEVŞEHİR 31.03.2022 - 09:20, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Ruhsat denetimi yapıldı

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından İl genelinde faaliyet gösteren 59 Bitki Koruma Ürünü Satışı gerçekleştiren bayilere yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde ruhsatı olmayan son kullanım tarihleri geçmiş, ruhsatı yenilenmeyen Bitki Koruma Ürünlerinin kontrolü yapıldı.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından İl genelinde faaliyet gösteren 59 Bitki Koruma Ürünü Satışı gerçekleştiren bayilere yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde ruhsatı olmayan son kullanım tarihleri geçmiş, ruhsatı yenilenmeyen Bitki Koruma Ürünlerinin kontrolü yapıldı.    İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, denetim faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak 2021 yılında 305 denetim gerçekleştiğini söyledi.     Memiş, "Üreticilerimiz bitki koruma ürünü almadan önce İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizden veya serbest çalışan reçete yazma yetki belgesine sahip Ziraat Mühendislerinden üretici kayıt defterine bitki koruma ürününü yazdırmaları gerekmektedir. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığımızca tavsiye edilen, ruhsatlı bitki koruma ürününü önerilen dozda kullanarak, insan sağlığını, toprağımızı, suyumuzu ve çevremizi korumalıdır. Sürdürülebilir bir tarım için, insan ve çevre sağlığı, canlı ve cansız tüm etmenler ile ekosistemin korunması amacıyla, sahte ve ruhsata uygun üretilmeyen bitki koruma ürünlerinin satılmasının önlenmesinde, başta bayi ve üreticilerimizin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Bu nedenle bitki koruma ürünlerinin kare kodlu üretilerek Tarım ve Orman Bakanlığının kurmuş olduğu, Bitki Koruma Ürünleri Kayıt ve Takip Sistemi üzerinden satışının yapılması zorunluluğu getirilmiş ve izlenebilirlik oluşturulmuştur. İzlenebilirlik konusunda başta bayiler ve üreticilerimize ekiplerimiz tarafından denetim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmaya devam edecektir" dedi. 
Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından İl genelinde faaliyet gösteren 59 Bitki Koruma Ürünü Satışı gerçekleştiren bayilere yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde ruhsatı olmayan son kullanım tarihleri geçmiş, ruhsatı yenilenmeyen Bitki Koruma Ürünlerinin kontrolü yapıldı.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından İl genelinde faaliyet gösteren 59 Bitki Koruma Ürünü Satışı gerçekleştiren bayilere yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde ruhsatı olmayan son kullanım tarihleri geçmiş, ruhsatı yenilenmeyen Bitki Koruma Ürünlerinin kontrolü yapıldı. 

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, denetim faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak 2021 yılında 305 denetim gerçekleştiğini söyledi.  

 

Memiş, "Üreticilerimiz bitki koruma ürünü almadan önce İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizden veya serbest çalışan reçete yazma yetki belgesine sahip Ziraat Mühendislerinden üretici kayıt defterine bitki koruma ürününü yazdırmaları gerekmektedir. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığımızca tavsiye edilen, ruhsatlı bitki koruma ürününü önerilen dozda kullanarak, insan sağlığını, toprağımızı, suyumuzu ve çevremizi korumalıdır. Sürdürülebilir bir tarım için, insan ve çevre sağlığı, canlı ve cansız tüm etmenler ile ekosistemin korunması amacıyla, sahte ve ruhsata uygun üretilmeyen bitki koruma ürünlerinin satılmasının önlenmesinde, başta bayi ve üreticilerimizin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Bu nedenle bitki koruma ürünlerinin kare kodlu üretilerek Tarım ve Orman Bakanlığının kurmuş olduğu, Bitki Koruma Ürünleri Kayıt ve Takip Sistemi üzerinden satışının yapılması zorunluluğu getirilmiş ve izlenebilirlik oluşturulmuştur. İzlenebilirlik konusunda başta bayiler ve üreticilerimize ekiplerimiz tarafından denetim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmaya devam edecektir" dedi. 

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.