Özgöçmen

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider Nevşehir’e müjdelerle geldi

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
GÜNCEL 03.06.2022 - 09:09, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider Nevşehir’e müjdelerle geldi

24-26. Dönem Nevşehir Milletvekili, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir’e geldi.
    NEVŞEHİR(MHA) 24-26. Dönem Nevşehir Milletvekili, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir’e geldi.    Güne Nevşehir Valiliği ziyareti ile başlayan Gizligider, ardından Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye ziyaretinden sonra “Kız Kardeşim” projesinin 2022 yılı açılış programına katıldı.     Açılış programında konuşan Gizligider bölgemize ciddi bir istihdam katkısı sağlayacak ve Nevşehir Ticaret Odası ile ortaklaşa gerçekleştirilecek proje hakkında müjdeyi verdi.   Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sanayi Bölgesi Kurulması için yer seçimi aşamasının tamamlandığını vurgulayan Gizligider; "Nevşehir İlimiz Kozaklı İlçemizde 1.377 dekar alanda jeotermal ısıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz. Bu alanda her biri minimum 25 dekar olan jeotermal enerji ile ısıtmalı 30 adet teknolojik sera, sebze kurutma tesisleri, Seracılık Eğitim Merkezi, Ar-Ge merkezi kurulacak olup, bu tesisler vasıtasıyla ulusal ve uluslararası seviyede rekabet artırılarak tarımsal yatırım ve üretimde verimlilik gerçekleştirilecek ve tarım- sanayi entegrasyonu sağlanmış olacaktır. Bu seraların kurulmasıyla bir yılda bu alanda 40.000 ton domates üretmeyi planlamaktayız. Bu yatırım sayesinde 1500 vatandaşımız istihdam sağlanacaktır. Bu projemiz İç Anadolu Bölgesinin Sebze Üretiminde Kalbi olacaktır.” şeklinde konuştu.    Ardından 50 hibeli ekipman dağıtım törenine katıldı.     Nevşehir programlarına devam eden Gizligider günün son programında Ürgüp ilçesinin muhtarları ile bir araya geldi.     Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız şehrimiz için birçok müjdeyi de programı sırasında açıkladı.    Nevşehir Derinkuyu ilçe merkezi Yapağı Deresi taşkın koruma inşaatı yapım işi ihalesinin 22 Haziran’da yapılacağını,  Bayramhacılı ve Doyduk Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Hizmetleri Geliştirme işi için Bakanlık ihale iznini verdiğini ve ihale hazırlıkları yapıldığını, teknik ve ekonomik ömrünü tamamlamış Sarıhıdır Pompaj Sulamasının kapalı sisteme alınarak modern sulamanın yapılacağını, 9700 dekar alanda hizmet verecek Nevşehir Ürgüp Sarıhıdır Pompaj Sulaması Yenileme işinin TOKİ aracılığıyla DSİ kontrolünde yapılacağını ve bu proje kapsamında Güneş Enerji Santrali'de kurulması planlandığını, inşaat yapımı devam eden Nevşehir Ürgüp Damsa Sulaması Yenileme işinin inşaatı bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını, Acıgöl Tatlarin Kasabasının Ballık Deresi Taşkın Koruma işinin sözleşmesinin imzalandığını müjdeledi.   Ayrıca şehrimize yapmış olduğu katkılardan ötürü milletvekillerinin üstün gayretlerine de teşekkür eden Gizligider, programlarının ardından şehrimizden ayrıldı. 
24-26. Dönem Nevşehir Milletvekili, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir’e geldi.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) 24-26. Dönem Nevşehir Milletvekili, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir’e geldi. 

 

Güne Nevşehir Valiliği ziyareti ile başlayan Gizligider, ardından Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye ziyaretinden sonra “Kız Kardeşim” projesinin 2022 yılı açılış programına katıldı.  

 

Açılış programında konuşan Gizligider bölgemize ciddi bir istihdam katkısı sağlayacak ve Nevşehir Ticaret Odası ile ortaklaşa gerçekleştirilecek proje hakkında müjdeyi verdi.  

Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sanayi Bölgesi Kurulması için yer seçimi aşamasının tamamlandığını vurgulayan Gizligider; "Nevşehir İlimiz Kozaklı İlçemizde 1.377 dekar alanda jeotermal ısıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz. Bu alanda her biri minimum 25 dekar olan jeotermal enerji ile ısıtmalı 30 adet teknolojik sera, sebze kurutma tesisleri, Seracılık Eğitim Merkezi, Ar-Ge merkezi kurulacak olup, bu tesisler vasıtasıyla ulusal ve uluslararası seviyede rekabet artırılarak tarımsal yatırım ve üretimde verimlilik gerçekleştirilecek ve tarım- sanayi entegrasyonu sağlanmış olacaktır. Bu seraların kurulmasıyla bir yılda bu alanda 40.000 ton domates üretmeyi planlamaktayız. Bu yatırım sayesinde 1500 vatandaşımız istihdam sağlanacaktır. Bu projemiz İç Anadolu Bölgesinin Sebze Üretiminde Kalbi olacaktır.” şeklinde konuştu. 

 

Ardından 50 hibeli ekipman dağıtım törenine katıldı.  

 

Nevşehir programlarına devam eden Gizligider günün son programında Ürgüp ilçesinin muhtarları ile bir araya geldi.  

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız şehrimiz için birçok müjdeyi de programı sırasında açıkladı. 

 

Nevşehir Derinkuyu ilçe merkezi Yapağı Deresi taşkın koruma inşaatı yapım işi ihalesinin 22 Haziran’da yapılacağını,  Bayramhacılı ve Doyduk Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Hizmetleri Geliştirme işi için Bakanlık ihale iznini verdiğini ve ihale hazırlıkları yapıldığını, teknik ve ekonomik ömrünü tamamlamış Sarıhıdır Pompaj Sulamasının kapalı sisteme alınarak modern sulamanın yapılacağını, 9700 dekar alanda hizmet verecek Nevşehir Ürgüp Sarıhıdır Pompaj Sulaması Yenileme işinin TOKİ aracılığıyla DSİ kontrolünde yapılacağını ve bu proje kapsamında Güneş Enerji Santrali'de kurulması planlandığını, inşaat yapımı devam eden Nevşehir Ürgüp Damsa Sulaması Yenileme işinin inşaatı bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını, Acıgöl Tatlarin Kasabasının Ballık Deresi Taşkın Koruma işinin sözleşmesinin imzalandığını müjdeledi.  

Ayrıca şehrimize yapmış olduğu katkılardan ötürü milletvekillerinin üstün gayretlerine de teşekkür eden Gizligider, programlarının ardından şehrimizden ayrıldı. 

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.