Başkan Urgenç; “Türk Eğitim Sen her dönemde eli sopalı Jakoben anlayışla mücadele etmiştir.”

EĞİTİM 18.10.2022 - 08:52, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:29
 

Başkan Urgenç; “Türk Eğitim Sen her dönemde eli sopalı Jakoben anlayışla mücadele etmiştir.”

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç; sendikanın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile bazı sosyal medya sayfalarının kasıtlı olarak Öğretmenlik Meslek Kanununu gündeme getirmek, sorunu çözmek yerine Türk Eğitim Sen’i hedef alan açıklamalarına ve üyelerinin Türk Eğitim Sen’le ilgili yaptıkları paylaşımlara, açıklamalara engel koymalarına tepki gösterdi.
    Başkan Urgenç; “Sosyal medyada yönettikleri sayfalardan Türk Eğitim Sen aleyhine algı oluşturmak için provokasyon yapan bazı tipler, kendilerine cevap veren üyelerimizi, arkadaşlarımızı, Türk Eğitim Sen'in Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı eylem, basın açıklamaları, Twitter hastaglerini, dava konularını, mahkeme süreçlerini paylaşınca gruplardan çıkararak, ya da paylaşımları silerek buldukları çözüm anlayışı, tam da zihniyetlerinin ürünü, bu davranışlarıyla asıl amaçlarının ne olduğunu apaçık ortaya koymaktadır. Demek ki bu sosyal medya sayfaları Öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmek için değil bazı siyasi ve sendikal gruplara hizmet etmek için faaliyet gösterip Türk Eğitim Sen düşmanlığı üzerinden rant devşirmektedirler. İşin tuhaf tarafı da tüm sendika ve siyaset bezirganlarının Türk Eğitim Sen düşmanlığı ortak. Türk Eğitim Sen Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü için 30 yıllık mücadelesinde ne hükümetlerin saha sorumluluğunu ne de marjinal ideolojilerin temsilciliğini yapmıştır. Türk Eğitim Sen her dönemde eli sopalı Jakoben anlayışla mücadele etmiştir. Türk Eğitim Sen Meslek Kanunu gündeme geldiği ilk günden beri mücadelesini 10 yılını dolduran ve 20 yılını dolduran her öğretmene maaş iyileştirmesini öngören bir kariyer planlamasını gündeme getirip, Aralık ayından beri eylemsellik sürecini başlatmış Meslek kanununun öğretmenler lehine çözümlenmesi için ilgili maddelerini mahkemeye taşıyarak hukuki süreci de başlatmıştır. Ekim ayının 1. Ve 2. Haftasında tüm Türkiye’de valilikler önünde hatta Nevşehir ek olarak tüm ilçe milli eğitim müdürlükleri önünde kitlesel basın açıklaması ve eylem gerçekleştirerek bir kez daha Sınava Hayır diyerek gündeme getirip hazırladıkları raporları da milletvekillerine ulaştırılmak üzere siyasi partilerin başkanlarına teslim etmişlerdir.” Dedi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç; sendikanın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile bazı sosyal medya sayfalarının kasıtlı olarak Öğretmenlik Meslek Kanununu gündeme getirmek, sorunu çözmek yerine Türk Eğitim Sen’i hedef alan açıklamalarına ve üyelerinin Türk Eğitim Sen’le ilgili yaptıkları paylaşımlara, açıklamalara engel koymalarına tepki gösterdi.

 

 

Başkan Urgenç; “Sosyal medyada yönettikleri sayfalardan Türk Eğitim Sen aleyhine algı oluşturmak için provokasyon yapan bazı tipler, kendilerine cevap veren üyelerimizi, arkadaşlarımızı, Türk Eğitim Sen'in Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı eylem, basın açıklamaları, Twitter hastaglerini, dava konularını, mahkeme süreçlerini paylaşınca gruplardan çıkararak, ya da paylaşımları silerek buldukları çözüm anlayışı, tam da zihniyetlerinin ürünü, bu davranışlarıyla asıl amaçlarının ne olduğunu apaçık ortaya koymaktadır.

Demek ki bu sosyal medya sayfaları Öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmek için değil bazı siyasi ve sendikal gruplara hizmet etmek için faaliyet gösterip Türk Eğitim Sen düşmanlığı üzerinden rant devşirmektedirler. İşin tuhaf tarafı da tüm sendika ve siyaset bezirganlarının Türk Eğitim Sen düşmanlığı ortak.

Türk Eğitim Sen Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü için 30 yıllık mücadelesinde ne hükümetlerin saha sorumluluğunu ne de marjinal ideolojilerin temsilciliğini yapmıştır.

Türk Eğitim Sen her dönemde eli sopalı Jakoben anlayışla mücadele etmiştir.

Türk Eğitim Sen Meslek Kanunu gündeme geldiği ilk günden beri mücadelesini 10 yılını dolduran ve 20 yılını dolduran her öğretmene maaş iyileştirmesini öngören bir kariyer planlamasını gündeme getirip, Aralık ayından beri eylemsellik sürecini başlatmış Meslek kanununun öğretmenler lehine çözümlenmesi için ilgili maddelerini mahkemeye taşıyarak hukuki süreci de başlatmıştır. Ekim ayının 1. Ve 2. Haftasında tüm Türkiye’de valilikler önünde hatta Nevşehir ek olarak tüm ilçe milli eğitim müdürlükleri önünde kitlesel basın açıklaması ve eylem gerçekleştirerek bir kez daha Sınava Hayır diyerek gündeme getirip hazırladıkları raporları da milletvekillerine ulaştırılmak üzere siyasi partilerin başkanlarına teslim etmişlerdir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.