Başkan Parmaksız’dan Kadınlar Günü mesajı

GÜNCEL 08.03.2022 - 09:45, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Başkan Parmaksız’dan Kadınlar Günü mesajı

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
    Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ailenin temeli, toplumun yapı taşı, şefkat ve merhametin sembolü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.   Kadınların yaşamın her alanında çok önemli roller üstlendiğini belirten Başkan Parmaksız, mesajında şunları kaydetti:   “İnsan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı daha da artırmak hepimizin sorumluluğudur. Kadının duygusal zekâsı ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.   Son günlerde ülkemizde gündeme gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesi yine kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum.   Kadınlarımız, iş hayatında, siyasette ve sosyal hayatta ağırlıklarını ne kadar çok hissettirirse arzu edilen refah düzeyine o kadar kolay ulaşırız. Kendine özgüveni gelmiş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişmişlik düzeyimiz de o paralelde artacaktır. Son yıllarda kadınların hem iş hayatında, hem siyasette hem de sosyal hayatta ön plana çıkmaya başladıklarını memnuniyetle görüyoruz ve ülkemizin geleceği açısından umutlarımız artıyor.   Kadın girişimciliğinin de önemine değinen Başkan Parmaksız, “Kadınlarımıza iş dünyasında pozitif ayrımcılıktan ziyade iş, imkan ve hizmet eşitliği vermekten yanayız. İş dünyasında cinsiyetle değil, yapılan işin kalitesi ve sürdürülebilirliği ile hareket etmeliyiz. İş dünyası adına her platformda söylediğimiz gibi, kadın girişimci sayımızı erkeklerin sayısına ulaştırmak, onları iş aleminin içinde başta yönetici ve girişimci pozisyonları olmak üzere daha fazla görebilmek hepimizin ortak isteği. Kadınlar değişirse dünya değişir. Kalkınmanın da, zenginleşmenin de, adaletin de yolu budur.”   Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.  
NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ailenin temeli, toplumun yapı taşı, şefkat ve merhametin sembolü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Kadınların yaşamın her alanında çok önemli roller üstlendiğini belirten Başkan Parmaksız, mesajında şunları kaydetti:

 

“İnsan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı daha da artırmak hepimizin sorumluluğudur. Kadının duygusal zekâsı ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.

 

Son günlerde ülkemizde gündeme gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesi yine kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum.

 

Kadınlarımız, iş hayatında, siyasette ve sosyal hayatta ağırlıklarını ne kadar çok hissettirirse arzu edilen refah düzeyine o kadar kolay ulaşırız. Kendine özgüveni gelmiş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişmişlik düzeyimiz de o paralelde artacaktır. Son yıllarda kadınların hem iş hayatında, hem siyasette hem de sosyal hayatta ön plana çıkmaya başladıklarını memnuniyetle görüyoruz ve ülkemizin geleceği açısından umutlarımız artıyor.

 

Kadın girişimciliğinin de önemine değinen Başkan Parmaksız, “Kadınlarımıza iş dünyasında pozitif ayrımcılıktan ziyade iş, imkan ve hizmet eşitliği vermekten yanayız. İş dünyasında cinsiyetle değil, yapılan işin kalitesi ve sürdürülebilirliği ile hareket etmeliyiz. İş dünyası adına her platformda söylediğimiz gibi, kadın girişimci sayımızı erkeklerin sayısına ulaştırmak, onları iş aleminin içinde başta yönetici ve girişimci pozisyonları olmak üzere daha fazla görebilmek hepimizin ortak isteği. Kadınlar değişirse dünya değişir. Kalkınmanın da, zenginleşmenin de, adaletin de yolu budur.”

 

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.