Özgöçmen

Derinkuyu’da korsan taşımacılık isyanı

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
İLÇELER 03.11.2022 - 13:35, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:29
 

Derinkuyu’da korsan taşımacılık isyanı

Derinkuyu Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mustafa Yılmaz, korsan taşımacılık iddiasında bulunarak yetkililerin bu konuda çözüm üretmesi için çağrıda bulundu.
      Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde taşımacılık yapan Derinkuyu Otobüsçüler Kooperatifi’nin Başkanı Mustafa Yılmaz yazılı bir açıklama yaparak korsan taşımacılık iddiasında bulundu. Merkez’de oturup Derinkuyu ilçe ve köylerde görev yapan bazı öğretmenlerin kendi araçları ile para karşılığı öğretmen arkadaşlarını taşıdığını ve bu nedenle mağdur olduklarını savundu. Başkanı Mustafa Yılmaz, hususi araçla usulsüz korsan maddi kazanç yapıldığını öne sürerek, “Derinkuyu otobüsçüleri olarak bizlerin korsan taşımacılık diye adlandırdığımız ama bizim dışımızda herkesin ortak gider olarak adlandırdığı usulsüz bir yolcu taşımacılığı sorunuyla karşı karşıyayız. Sorunumuz ilimizde oturan görev yeri Derinkuyu da olan memur arkadaşlarla ilgili özellikle öğretmen arkadaşlarla ilgili sorunlar yaşamaktayız. Ortak gider adı altında bizim yolcu ücretimiz kadar ücret alarak köylerle birlikte yaklaşık 150 öğretmenden sadece otobüslerimizi kullanan 10 kişidir ve bu durumdan rahatsızlığımızı usulünce il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü, kaymakamlık, valilik, vekillerimiz ulaştırma bakanlığı, gerekirse diğer ilçe taşımacı arkadaşlardan imza toplayarak esnaf oda başkanlarımızla TBMM ne kadar sesimiz duyuracağız. Otobüslerimize trafik sigortası yolcu taşıma yetki belgesi ve buna benzer karayolu yolcu tasıma kural ve kanunlarına uygun maddi olarak birçok masraf etmekteyiz ama hususi araçla usulsüz korsan maddi kazanç yapmaktadırlar. Haberiniz okuyan bütün yetkililere soruyorum ayda 22 iş günü ve eğitim öğretim döneminde 9 ay kim kimi taşır bizler kolluk kuvvetlerine şikayet ettiğimizde ücret alındığına dair ispat edilmesi istenmektedir. Yine haberiniz aracılığı ile soruyorum aynı aileden olmayan aynı soy isimi taşımayan dört arkadaş üst üste kaç gün aynı araçta yolculuk yapabilir. Ulaşım zor durumdadır burada bir hizmet verilmekte bir bedel ödenmektedir. Zararına kimse iş yapmaz hale gelmiştir bu sorunun yetkilerce göz ardı edilmemesini kendim ve meslektaşlarım adına duyurmak istiyorum” dedi.
Derinkuyu Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mustafa Yılmaz, korsan taşımacılık iddiasında bulunarak yetkililerin bu konuda çözüm üretmesi için çağrıda bulundu.

 

 

 

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde taşımacılık yapan Derinkuyu Otobüsçüler Kooperatifi’nin Başkanı Mustafa Yılmaz yazılı bir açıklama yaparak korsan taşımacılık iddiasında bulundu.

Merkez’de oturup Derinkuyu ilçe ve köylerde görev yapan bazı öğretmenlerin kendi araçları ile para karşılığı öğretmen arkadaşlarını taşıdığını ve bu nedenle mağdur olduklarını savundu.

Başkanı Mustafa Yılmaz, hususi araçla usulsüz korsan maddi kazanç yapıldığını öne sürerek, “Derinkuyu otobüsçüleri olarak bizlerin korsan taşımacılık diye adlandırdığımız ama bizim dışımızda herkesin ortak gider olarak adlandırdığı usulsüz bir yolcu taşımacılığı sorunuyla karşı karşıyayız. Sorunumuz ilimizde oturan görev yeri Derinkuyu da olan memur arkadaşlarla ilgili özellikle öğretmen arkadaşlarla ilgili sorunlar yaşamaktayız. Ortak gider adı altında bizim yolcu ücretimiz kadar ücret alarak köylerle birlikte yaklaşık 150 öğretmenden sadece otobüslerimizi kullanan 10 kişidir ve bu durumdan rahatsızlığımızı usulünce il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü, kaymakamlık, valilik, vekillerimiz ulaştırma bakanlığı, gerekirse diğer ilçe taşımacı arkadaşlardan imza toplayarak esnaf oda başkanlarımızla TBMM ne kadar sesimiz duyuracağız. Otobüslerimize trafik sigortası yolcu taşıma yetki belgesi ve buna benzer karayolu yolcu tasıma kural ve kanunlarına uygun maddi olarak birçok masraf etmekteyiz ama hususi araçla usulsüz korsan maddi kazanç yapmaktadırlar. Haberiniz okuyan bütün yetkililere soruyorum ayda 22 iş günü ve eğitim öğretim döneminde 9 ay kim kimi taşır bizler kolluk kuvvetlerine şikayet ettiğimizde ücret alındığına dair ispat edilmesi istenmektedir. Yine haberiniz aracılığı ile soruyorum aynı aileden olmayan aynı soy isimi taşımayan dört arkadaş üst üste kaç gün aynı araçta yolculuk yapabilir. Ulaşım zor durumdadır burada bir hizmet verilmekte bir bedel ödenmektedir. Zararına kimse iş yapmaz hale gelmiştir bu sorunun yetkilerce göz ardı edilmemesini kendim ve meslektaşlarım adına duyurmak istiyorum” dedi.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.