Özgöçmen

Çocuklar Kayaşehir’de ‘PONY’ atlarına bindi

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
NEVŞEHİR 09.08.2022 - 09:33, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Çocuklar Kayaşehir’de ‘PONY’ atlarına bindi

Nevşehir Belediyesi ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) iş birliğinde düzenlenen ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ isimli proje çerçevesinde Kayaşehir’de e atlara binen çocuklar unutamayacakları bir deneyim yaşadılar.
    Nevşehir Belediyesi, çocuklara küçük yaşta at sevgisini aşılamak için Türkiye Jokey Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ isimli projeyi Nevşehir’de misafir etti. Etkinlik için Kayaşehir’de buluşan çocuklar uzman eğiticilerin kontrolünde diğer at ırklarına göre boyları küçük olan ‘Pony’ cinsi atlara bindi. Burada çocuklara at binme eğitimi ve sürüş teknikleri anlatıldı. Çocuklar ve aileleri eğlenceli bir gün geçirdi ve unutamayacakları bir at binme tecrübesi yaşadı.Etkinlik sırasında Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevlilerince çocuklar için yüz boyamada yapıldı. TJK görevlisi Adil Yıldız, yaptığı açıklamada güzel atlar diyarı olarak bilinen Kapadokya'da düzenledikleri etkinliğin iki gün süreceğini belirterek, "Türkiye Jokey Kulübünün çocuklara bir armağanı olarak her ilde çocuklara at sevgisini öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar, hem eğlensin hem sevsin diye etkinlik düzenliyoruz. Çocukların özgüvenlerinin gelişmesine fayda sağlıyor. Bu yıl temmuz ayında başladık. İllerde günlük yaklaşık 300 çocuk ata biniyor." dedi. Parkurda atla gezinti yapan çocuklardan Amine Taran da daha önce de ata bindiğini, binicilikten keyif aldığını söyledi. Berra Tümtürk ise ilk kez ata dokunduğunu, at sırtında dolaşmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Nevşehir Belediyesi ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) iş birliğinde düzenlenen ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ isimli proje çerçevesinde Kayaşehir’de e atlara binen çocuklar unutamayacakları bir deneyim yaşadılar.

 

 

Nevşehir Belediyesi, çocuklara küçük yaşta at sevgisini aşılamak için Türkiye Jokey Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ isimli projeyi Nevşehir’de misafir etti. Etkinlik için Kayaşehir’de buluşan çocuklar uzman eğiticilerin kontrolünde diğer at ırklarına göre boyları küçük olan ‘Pony’ cinsi atlara bindi. Burada çocuklara at binme eğitimi ve sürüş teknikleri anlatıldı. Çocuklar ve aileleri eğlenceli bir gün geçirdi ve unutamayacakları bir at binme tecrübesi yaşadı.Etkinlik sırasında Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevlilerince çocuklar için yüz boyamada yapıldı.

TJK görevlisi Adil Yıldız, yaptığı açıklamada güzel atlar diyarı olarak bilinen Kapadokya'da düzenledikleri etkinliğin iki gün süreceğini belirterek, "Türkiye Jokey Kulübünün çocuklara bir armağanı olarak her ilde çocuklara at sevgisini öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar, hem eğlensin hem sevsin diye etkinlik düzenliyoruz. Çocukların özgüvenlerinin gelişmesine fayda sağlıyor. Bu yıl temmuz ayında başladık. İllerde günlük yaklaşık 300 çocuk ata biniyor." dedi.

Parkurda atla gezinti yapan çocuklardan Amine Taran da daha önce de ata bindiğini, binicilikten keyif aldığını söyledi.

Berra Tümtürk ise ilk kez ata dokunduğunu, at sırtında dolaşmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.