Özgöçmen

Nevşehir de ‘Gençlik ve Sosyal Medya’ Konulu söyleşiler düzenledi

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
NEVŞEHİR 23.05.2022 - 15:12, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehir de ‘Gençlik ve Sosyal Medya’ Konulu söyleşiler düzenledi

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Üniversitesi işbirliği ile 15-21 Mayıs 2022 Gençlik Haftası’nda, 2022 Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Yılı kapsamında sosyal medyanın bilinçli kullanımına yönelik ‘Ne Kadar Sanal Ne Kadar Gerçek’ sloganıyla “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşiler düzenlendi.
    2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2019 yılından beri Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda paydaş kurum ve kuruluşlar iş birliğinde yürütülen ve “2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” çalışmaları kapsamında çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun, teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi, bu konuda psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimin sağlanması, ayrıca sunulan hizmetlerin toplum tarafından bilinirliğinin artırılması amacıyla; 15-21 Mayıs 2022 Gençlik Haftası’nda, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Üniversitesi işbirliği ile 2022 Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Yılı kapsamında sosyal medyanın bilinçli kullanımına yönelik ‘Ne Kadar Sanal Ne Kadar Gerçek’ sloganıyla “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşiler düzenlendi.   Söyleşiye; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda Psikolojik Danışmanlık Ana bilim Dalı Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Fikriye Alkım Arı ve Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele birimi personeli Polis Memuru Ali Agkoç, Özel Kapadokya Üniversitesi Uçhisar yerleşkesi Oktay Sinanoğlu konferans salonunda Prof. Dr. Müge Artar tarafından söyleşiler gerçekleştirildi. Söyleşiye akademik personel ve öğrenciler katıldı.   Ayrıca, Acıgöl ilçesinde yapılan söyleşide NEVÜ Öğretim Görevlisi Veysel Şirvan Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Dr. Fikriye Alkım Arı, Avanos ilçesinde MYO da yapılan söyleşi konuşmacı Dr. Özge Süslü, Derinkuyu ilçesinde MYO da yapılan söyleşi konuşmacı Ebe Emine Üçkuş, Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Erdem Selman Develi, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mehmet Uçar, Öğr. Gör. Sıddık Ünal, Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik, Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın Ürgüp İlçesinde TSM tarafından yapılan söyleşi KYK yurdunda konuşmacı Türkan Öz Konanç tarafından söyleşi gerçekleştirildi, söyleşiye akademik personel ve öğrenciler katıldı.   Söz konusu söyleşi etkinliğinde gençlerin sosyal medyayı işlevsel kullanımının desteklenmesi ve sanal mecraların ruh sağlığı üzerine etkisi tartışıldı. Ayrıca Üniversite gençliğinin üretim odaklı sosyal medya kullanımı ve farkındalığının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen söyleşide, “Sosyal medyayı nasıl kullanıyoruz?” ve “Sosyal medya ne kadar gerçek ne kadar sanal?”, “Güvenli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık” konuları üzerinde tartışma yapıldı.
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Üniversitesi işbirliği ile 15-21 Mayıs 2022 Gençlik Haftası’nda, 2022 Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Yılı kapsamında sosyal medyanın bilinçli kullanımına yönelik ‘Ne Kadar Sanal Ne Kadar Gerçek’ sloganıyla “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşiler düzenlendi.

 

 

2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2019 yılından beri Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda paydaş kurum ve kuruluşlar iş birliğinde yürütülen ve “2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” çalışmaları kapsamında çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun, teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi, bu konuda psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimin sağlanması, ayrıca sunulan hizmetlerin toplum tarafından bilinirliğinin artırılması amacıyla; 15-21 Mayıs 2022 Gençlik Haftası’nda, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Üniversitesi işbirliği ile 2022 Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Yılı kapsamında sosyal medyanın bilinçli kullanımına yönelik ‘Ne Kadar Sanal Ne Kadar Gerçek’ sloganıyla “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşiler düzenlendi.

 

Söyleşiye; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda Psikolojik Danışmanlık Ana bilim Dalı Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Fikriye Alkım Arı ve Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele birimi personeli Polis Memuru Ali Agkoç, Özel Kapadokya Üniversitesi Uçhisar yerleşkesi Oktay Sinanoğlu konferans salonunda Prof. Dr. Müge Artar tarafından söyleşiler gerçekleştirildi. Söyleşiye akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

Ayrıca, Acıgöl ilçesinde yapılan söyleşide NEVÜ Öğretim Görevlisi Veysel Şirvan Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Dr. Fikriye Alkım Arı, Avanos ilçesinde MYO da yapılan söyleşi konuşmacı Dr. Özge Süslü, Derinkuyu ilçesinde MYO da yapılan söyleşi konuşmacı Ebe Emine Üçkuş, Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Erdem Selman Develi, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mehmet Uçar, Öğr. Gör. Sıddık Ünal, Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik, Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın Ürgüp İlçesinde TSM tarafından yapılan söyleşi KYK yurdunda konuşmacı Türkan Öz Konanç tarafından söyleşi gerçekleştirildi, söyleşiye akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

Söz konusu söyleşi etkinliğinde gençlerin sosyal medyayı işlevsel kullanımının desteklenmesi ve sanal mecraların ruh sağlığı üzerine etkisi tartışıldı. Ayrıca Üniversite gençliğinin üretim odaklı sosyal medya kullanımı ve farkındalığının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen söyleşide, “Sosyal medyayı nasıl kullanıyoruz?” ve “Sosyal medya ne kadar gerçek ne kadar sanal?”, “Güvenli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık” konuları üzerinde tartışma yapıldı.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.