Başkan Savran, ‘Meryem Ana Kilisesi Kayaşehir'in devamı gibi olacak’

NEVŞEHİR 12.04.2022 - 10:08, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Başkan Savran, ‘Meryem Ana Kilisesi Kayaşehir'in devamı gibi olacak’

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, il merkezinde bulunan Meryem Ana Kilisesinin Kayaşehir'in devamı olarak algılanması gerektiğini söyledi.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, il merkezinde bulunan Meryem Ana Kilisesinin Kayaşehir'in devamı olarak algılanması gerektiğini söyledi.   Yıllardır restore edilerek yeniden bölge turizmine kazandırılması beklenen eski cezaevi, Meryem Ana Kilisesindeki restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ve 1.5 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bu projenin Kaya Şehir'in devam olarak görülmesi gerektiğini dile getirdi.   İl Merkezinde bulunan Çan Kulesi ve Tarihi Hamamın da restorasyon yapılarak bölge turizmine kazandırılmasına da sıcak baktıklarını ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, her iki projenin bakanlık tarafından yapılmasını arzu ettiklerini ancak yapılabilecek yeni değerlendirmelerde bu iki tarihi birikiminde Kaya Şehir ve Meryem Kilisesine ek olarak düşünülmesi durumunda Nevşehir Belediyesinin de ilerleyen süreçte bu çalışmayı yapmayı düşünebileceğini sözlerine ekledi.  
Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, il merkezinde bulunan Meryem Ana Kilisesinin Kayaşehir'in devamı olarak algılanması gerektiğini söyledi.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, il merkezinde bulunan Meryem Ana Kilisesinin Kayaşehir'in devamı olarak algılanması gerektiğini söyledi.

 

Yıllardır restore edilerek yeniden bölge turizmine kazandırılması beklenen eski cezaevi, Meryem Ana Kilisesindeki restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ve 1.5 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bu projenin Kaya Şehir'in devam olarak görülmesi gerektiğini dile getirdi.

 

İl Merkezinde bulunan Çan Kulesi ve Tarihi Hamamın da restorasyon yapılarak bölge turizmine kazandırılmasına da sıcak baktıklarını ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, her iki projenin bakanlık tarafından yapılmasını arzu ettiklerini ancak yapılabilecek yeni değerlendirmelerde bu iki tarihi birikiminde Kaya Şehir ve Meryem Kilisesine ek olarak düşünülmesi durumunda Nevşehir Belediyesinin de ilerleyen süreçte bu çalışmayı yapmayı düşünebileceğini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.