Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda seçim heyecanı başladı.

NEVŞEHİR 15.01.2022 - 12:55, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda seçim heyecanı başladı.

Nevşehir esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı Genel Kurulu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı.
    Nevşehir esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı Genel Kurulu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda Başkan adayları Nafiz Çalışkaner ve Mehmet Ergin birer konuşma yaptı.   Nafiz Çalışkaner; ‘’Genel kurulumuz bizim tüm kanunlarımızı bizim nasıl bir iş yapacağımızı sizler de biliyorsunuz. Bizler daha önce aldığımız kararla Odamıza bir şeyler alabiliriz ama bunu satamayız diye bir yetki almışız daha doğrusu bu yetkiyi siz vermiştiniz. Şimdi 2010 yılında ben İş-Kur İl Müdürü iken kurslar açtım kuşlardan kazandığımız paralarla biz bu arabayı aldık. 2010 yılında 22 bin 300 TL’ye aldım. 2018 yılı itibari ile tahminen arabanın fiyatı yaklaşık 30 bin liraydı. Daha sonra 2020 yılında satıldığını duydum kaç liraya satıldı onu birazdan belirtecekler ama tüm mesele bizim bir alım kararımız vardır satış kararımız yoktur bu yetkiyi siz verirsiniz sizin yetkiniz dışında yönetim kurulu olarak buna karar alınmıştır. Şimdi de aklanmayı talep ediyorlar bir önerim var evet oda olarak karar alalım ve satalım ama sizin vermediğiniz bir yetkiyi yönetim kurulu olarak kendi kafasına göre keyfi uygulamasın’’ açıklamasında bulundu.   Çalışkaner’in ardından kürsüye çıkan Mehmet Ergin ise; ‘’Odayı aldığımız durumdaki ve şu an şu anki getirdiğimiz hali bütçenin arasındaki farkı. Değerli üyelerimize biz tek tek izah ediyoruz. Aldığımızda odamızın kasasında 1 TL olmadığı SSK’ya BAĞ-KUR’a önüne gelene esnafa borcu olan bir odayı şu an kimseye bir borcumuz olmadığı gibi kasada 200 bin TL var. 4 yılda biz bu bütçeye getirdik bunu sizlere sunuyoruz görüşleriniz bizim için önemlidir. Bugün seçiminiz var hakkımızda hayırlısı olsun’’ dedi.   Konuşmaların ardından ise üyeler oy kullanmaya başladı.      
Nevşehir esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı Genel Kurulu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı.

 

 

Nevşehir esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı Genel Kurulu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda Başkan adayları Nafiz Çalışkaner ve Mehmet Ergin birer konuşma yaptı.

 

Nafiz Çalışkaner; ‘’Genel kurulumuz bizim tüm kanunlarımızı bizim nasıl bir iş yapacağımızı sizler de biliyorsunuz. Bizler daha önce aldığımız kararla Odamıza bir şeyler alabiliriz ama bunu satamayız diye bir yetki almışız daha doğrusu bu yetkiyi siz vermiştiniz. Şimdi 2010 yılında ben İş-Kur İl Müdürü iken kurslar açtım kuşlardan kazandığımız paralarla biz bu arabayı aldık. 2010 yılında 22 bin 300 TL’ye aldım. 2018 yılı itibari ile tahminen arabanın fiyatı yaklaşık 30 bin liraydı. Daha sonra 2020 yılında satıldığını duydum kaç liraya satıldı onu birazdan belirtecekler ama tüm mesele bizim bir alım kararımız vardır satış kararımız yoktur bu yetkiyi siz verirsiniz sizin yetkiniz dışında yönetim kurulu olarak buna karar alınmıştır. Şimdi de aklanmayı talep ediyorlar bir önerim var evet oda olarak karar alalım ve satalım ama sizin vermediğiniz bir yetkiyi yönetim kurulu olarak kendi kafasına göre keyfi uygulamasın’’ açıklamasında bulundu.

 

Çalışkaner’in ardından kürsüye çıkan Mehmet Ergin ise; ‘’Odayı aldığımız durumdaki ve şu an şu anki getirdiğimiz hali bütçenin arasındaki farkı. Değerli üyelerimize biz tek tek izah ediyoruz. Aldığımızda odamızın kasasında 1 TL olmadığı SSK’ya BAĞ-KUR’a önüne gelene esnafa borcu olan bir odayı şu an kimseye bir borcumuz olmadığı gibi kasada 200 bin TL var. 4 yılda biz bu bütçeye getirdik bunu sizlere sunuyoruz görüşleriniz bizim için önemlidir. Bugün seçiminiz var hakkımızda hayırlısı olsun’’ dedi.

 

Konuşmaların ardından ise üyeler oy kullanmaya başladı.


 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.