eTwinning projeleri sürüyor

EĞİTİM 07.02.2022 - 12:52, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

eTwinning projeleri sürüyor

Ürgüp Atatürk Ortaokulu eTwinning projelerini aralıksız sürdürüyor.
    NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp Atatürk Ortaokulu eTwinning projelerini aralıksız sürdürüyor.  Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir. eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanı.     Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının yaklaşık olarak 980 binden fazla öğretmen üye olarak yer almakta. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamakta. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edildi.    Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil oldu. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte. Ülkemizde 52 binden fazla okuldan, 220 binden fazla kullanıcı portala kayıtlı ve şu ana kadar 23 binden fazla projeye katılım sağlandı.     Okulda 2021 Yılı Aralık ayında proje kurucusu olarak katılım sağlanan Oyunlarla Büyüyorum ve Tongue Twister Say It Faster adlı iki projenin çalışmaları devam ediyor. Proje kurucularından Okul Müdür Yardımcısı Büşra Doğruer, İngilizce Öğretmeni Zahide Karaca ile proje ortağı Beden Eğitimi Öğretmeni Ozan Seçer bu projelerle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  
Ürgüp Atatürk Ortaokulu eTwinning projelerini aralıksız sürdürüyor.
 

 

NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp Atatürk Ortaokulu eTwinning projelerini aralıksız sürdürüyor.  Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir. eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanı.  

 

Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının yaklaşık olarak 980 binden fazla öğretmen üye olarak yer almakta. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamakta. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edildi. 

 

Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil oldu. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte. Ülkemizde 52 binden fazla okuldan, 220 binden fazla kullanıcı portala kayıtlı ve şu ana kadar 23 binden fazla projeye katılım sağlandı.  

 

Okulda 2021 Yılı Aralık ayında proje kurucusu olarak katılım sağlanan Oyunlarla Büyüyorum ve Tongue Twister Say It Faster adlı iki projenin çalışmaları devam ediyor. Proje kurucularından Okul Müdür Yardımcısı Büşra Doğruer, İngilizce Öğretmeni Zahide Karaca ile proje ortağı Beden Eğitimi Öğretmeni Ozan Seçer bu projelerle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.