NTSO Başkanı Parmaksız’dan Mesleki Eğitim Merkezi hakkında açıklama

NEVŞEHİR 05.01.2022 - 15:34, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

NTSO Başkanı Parmaksız’dan Mesleki Eğitim Merkezi hakkında açıklama

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız “Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM)” ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız “Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM)” ile ilgili açıklamalarda bulundu.   Parmaksız açıklamasında; “Mesleki eğitimin ara elaman konusunda ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hususta atılan yeni adım bizleri mutlu etti. Mesleki Eğitim Merkezleri 6764 sayılı kanunla zorunlu ortaöğretim kapsamına alındı. 9 uncu sınıfta doğrudan alan ve dal seçimi yapılarak, işletmeyle sözleşme imzalanması ile eğitime başlanacak. 11 inci sınıfın sonunda "Kalfalık Belgesi", 12 inci sınıfın sonunda ise "Ustalık Belgesi" alınabilecek.   Üyelerimiz için önemli olan yanları ise; - Öğrencinin SGK primleri devlet tarafından ödenecek - Devlet tarafından işverene aylık her çırak öğrenci için(brüt asgari ücretin 30-50 arası) "Teşvik Ödemesi" yapılacak - İş yeri açmalarının belirli kurallara bağlanması sağlanarak, gelişi güzel işyeri açılması önlenecek - İşyerinde çalışan ve haftada bir gün teorik eğitme alınan çırakların, sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi işverenin maddi yükünü azaltacak. Bu kapsamda İl Mili Eğitim Müdürlüğümüz ve Mesleki Eğitim Merkezi ile koordinasyon içinde çalışmaktayız. Üyelerimizin hazırlanan bilgi notu ışığında hareket etmelerini talep ederim” dedi.  
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız “Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM)” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız “Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM)” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Parmaksız açıklamasında; “Mesleki eğitimin ara elaman konusunda ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hususta atılan yeni adım bizleri mutlu etti. Mesleki Eğitim Merkezleri 6764 sayılı kanunla zorunlu ortaöğretim kapsamına alındı. 9 uncu sınıfta doğrudan alan ve dal seçimi yapılarak, işletmeyle sözleşme imzalanması ile eğitime başlanacak. 11 inci sınıfın sonunda "Kalfalık Belgesi", 12 inci sınıfın sonunda ise "Ustalık Belgesi" alınabilecek.

 

Üyelerimiz için önemli olan yanları ise;

- Öğrencinin SGK primleri devlet tarafından ödenecek

- Devlet tarafından işverene aylık her çırak öğrenci için(brüt asgari ücretin 30-50 arası) "Teşvik Ödemesi" yapılacak

- İş yeri açmalarının belirli kurallara bağlanması sağlanarak, gelişi güzel işyeri açılması önlenecek

- İşyerinde çalışan ve haftada bir gün teorik eğitme alınan çırakların, sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi işverenin maddi yükünü azaltacak.

Bu kapsamda İl Mili Eğitim Müdürlüğümüz ve Mesleki Eğitim Merkezi ile koordinasyon içinde çalışmaktayız. Üyelerimizin hazırlanan bilgi notu ışığında hareket etmelerini talep ederim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.