Özgöçmen

Başkan Korkmaz’dan 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü mesajı

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
GÜNCEL 15.10.2022 - 14:01, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:29
 

Başkan Korkmaz’dan 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü mesajı

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
    Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek Dünya'da gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında, önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmektedir. Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır. Başkan Korkmaz mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Bereketli memleketimizde ve güzel ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadınlarımız üstlenmektedir. Kadın çiftçilerimizin tarımsal üretimle birlikte ekonomiye katkıları yadsınamaz bir gerçektir. Tüm tarım sektörü içerisinde her türlü zorluğa rağmen görev alan kadın ve anneler paha biçilmezdir. Kadının alın teri, toprak için de bereketin kaynağıdır. Onlar büyük bir yükü omuzlamakta ve Ürgüp’ten başlayarak tüm yurda yaptıkları işle yüreklerini koymaktadır. Kadın çiftçilerimiz, evde çocuğunu, tarlada sebzesini büyütüyor. Onların tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkıları paha biçilemez. Eli toprak kokan, çalışkan kadınlarımızın hasatlarının bol, ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum. Tarım sizsiz olmaz iyi ki varsınız. Bu duygularla; tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren tüm Ürgüplü Kadın Çiftçilerimiz başta olmak üzere üretime katkı sağlayan tüm kadınlarımızın Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum. 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü Kutlu Olsun.” Dedi
Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 

 

Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek Dünya'da gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında, önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmektedir.

Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır.

Başkan Korkmaz mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Bereketli memleketimizde ve güzel ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadınlarımız üstlenmektedir. Kadın çiftçilerimizin tarımsal üretimle birlikte ekonomiye katkıları yadsınamaz bir gerçektir. Tüm tarım sektörü içerisinde her türlü zorluğa rağmen görev alan kadın ve anneler paha biçilmezdir. Kadının alın teri, toprak için de bereketin kaynağıdır. Onlar büyük bir yükü omuzlamakta ve Ürgüp’ten başlayarak tüm yurda yaptıkları işle yüreklerini koymaktadır. Kadın çiftçilerimiz, evde çocuğunu, tarlada sebzesini büyütüyor. Onların tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkıları paha biçilemez. Eli toprak kokan, çalışkan kadınlarımızın hasatlarının bol, ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum. Tarım sizsiz olmaz iyi ki varsınız.

Bu duygularla; tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren tüm Ürgüplü Kadın Çiftçilerimiz başta olmak üzere üretime katkı sağlayan tüm kadınlarımızın Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum. 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü Kutlu Olsun.” Dedi

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.