Nevşehir’de 'Haydi Çocuklar Camiye' Etkinliği düzenlendi

NEVŞEHİR 05.02.2022 - 15:04, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehir’de 'Haydi Çocuklar Camiye' Etkinliği düzenlendi

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla Göreme Beldesi Hacı Mustafa Ağa Camii’nde “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği düzenlendi.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Müftülüğü tarafından çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla Göreme Beldesi Hacı Mustafa Ağa Camii’nde “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği düzenlendi.    Çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında, 25 çocuk 15 gün boyunca beş vakit namazını camide cemaatle birlikte kıldı.    Camiye gelen çocuklarla yakından ilgilenen din görevlileri, çocuklara her vakit namazının ardından sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler hazırladı.    Eğer arka saflarda çocuk sesleri yoksa geleceğinizden umudunuzu kesiniz değerlendirmesinde bulunan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, “Biz geleceğimizin umudu olan çocuklarımızı camilerde görmek istiyoruz ki geleceğe daha güzel bakalım. Çocuklarımızı camiye çağırırken sadece Kur’an-ı Kerim değil de Kur’an-ı Kerim ahlakını, Efendimizin (SAV) ahlakını çocuklarımıza nasıl aşılarız onun derdindeyiz. Biz çocuklarımızın cami, Kur’an ve Peygamber ahlakıyla yetişmesini istediğimiz için çocuklarımızı camiye davet ediyoruz” diye konuştu.    İslam davasının şuurlu gençlere ihtiyaç duyduğunu ve küçük yaşlarda iken bu İslami şuurun gençlerimize verilmesi gerektiğini hatırlatan Müftü Altunkaya, çocuklarımızın bu yaşta camiye severek gelmeleri için yapılan bu tür programların çok önemli olduğunu belirterek göstermiş oldukları gayretlerinden ötürü Göreme Kasabası Hacı Mustafa Ağa Cami İmam Hatibi Kasım Koyuncu ve Gaferli Cami İmam Hatibi Bilal Erdoğan başta olmak üzere din görevlilerine ve etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.    Etkinlik sonunda düzenlenen ödül töreninde çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 
Nevşehir İl Müftülüğü tarafından çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla Göreme Beldesi Hacı Mustafa Ağa Camii’nde “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği düzenlendi.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Müftülüğü tarafından çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla Göreme Beldesi Hacı Mustafa Ağa Camii’nde “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği düzenlendi. 

 

Çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında, 25 çocuk 15 gün boyunca beş vakit namazını camide cemaatle birlikte kıldı. 

 

Camiye gelen çocuklarla yakından ilgilenen din görevlileri, çocuklara her vakit namazının ardından sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler hazırladı. 

 

Eğer arka saflarda çocuk sesleri yoksa geleceğinizden umudunuzu kesiniz değerlendirmesinde bulunan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, “Biz geleceğimizin umudu olan çocuklarımızı camilerde görmek istiyoruz ki geleceğe daha güzel bakalım. Çocuklarımızı camiye çağırırken sadece Kur’an-ı Kerim değil de Kur’an-ı Kerim ahlakını, Efendimizin (SAV) ahlakını çocuklarımıza nasıl aşılarız onun derdindeyiz. Biz çocuklarımızın cami, Kur’an ve Peygamber ahlakıyla yetişmesini istediğimiz için çocuklarımızı camiye davet ediyoruz” diye konuştu. 

 

İslam davasının şuurlu gençlere ihtiyaç duyduğunu ve küçük yaşlarda iken bu İslami şuurun gençlerimize verilmesi gerektiğini hatırlatan Müftü Altunkaya, çocuklarımızın bu yaşta camiye severek gelmeleri için yapılan bu tür programların çok önemli olduğunu belirterek göstermiş oldukları gayretlerinden ötürü Göreme Kasabası Hacı Mustafa Ağa Cami İmam Hatibi Kasım Koyuncu ve Gaferli Cami İmam Hatibi Bilal Erdoğan başta olmak üzere din görevlilerine ve etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

Etkinlik sonunda düzenlenen ödül töreninde çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.