Ürgüp’te Kur’an-ı Kerim programı gönülleri fethetti

İLÇELER 02.02.2022 - 16:08, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Ürgüp’te Kur’an-ı Kerim programı gönülleri fethetti

Ürgüp Belediyesi tarafından mukaddes üç ayların başlangıcı sebebiyle Kur’an-ı Kerim tilavet programı düzenlendi.
   Ürgüp Belediyesi Sabahat Toksöz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ulusal ve uluslar arası birincilikleri olan, Ayasofya, Çamlıca ve Selimiye gibi camilerde de görev yapmış hafızlar tarafından katılımcılara unutulmaz bir Kur’an ziyafeti sunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; “Ömürden bir yıl daha geçti ama rahmet ve bereket mevsimi üç aylara kavuşmanın hazzı içerisindeyiz. Ruhen ve bedenen bu mevsimi en güzel şekilde yaşayacağız. 3 aylar rahmetin ayı, bereketin ayı, dayanışmanın ayı, kardeşliğin, kimsesizi, garibi, öksüzü kollama ayı. İdrak edeceğimiz üç aylarımız, tüm insanlığa hayır getirsin, huzur getirsin, bereket getirsin. Bizleri ramazan ayına kavuşturup, iftar sofralarında gönüllerde buluşacağımız günlere eriştirsin. İnşallah bayram sevinciyle taçlansın.”  Dedi. Başkan Aktürk sözlerini  Barış Manço’nun öğüt niteliğinde olarak nitelendirdiği  sözleriyle tamamladı. Yaz dostum, yoksul görsen besle kaymak bal ile, Yaz dostum, garipleri giydir ipek şal ile, Yaz dostum yoksul görsen sar kanadın kolunu, Yaz dostum, kimse göçmez bu dünyadan mal ile. Açılış konuşmasının ardından Ulusal ve Uluslar arası birincilikleri olan din görevlileri Alpcan Çelik, Mustafa Alphayta ve Hüseyin Akbulut, 1,5 saat boyunca Kur’an tilaveti, kaside ve ilahi dinletileri ile gönülleri fethetti. Program sonunda Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin ALTUNKAYA tarafından edilen duanın ardından Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk tarafından misafir din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ürgüp Belediyesi tarafından mukaddes üç ayların başlangıcı sebebiyle Kur’an-ı Kerim tilavet programı düzenlendi.

 

 Ürgüp Belediyesi Sabahat Toksöz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ulusal ve uluslar arası birincilikleri olan, Ayasofya, Çamlıca ve Selimiye gibi camilerde de görev yapmış hafızlar tarafından katılımcılara unutulmaz bir Kur’an ziyafeti sunuldu.



Programın açılış konuşmasını yapan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk;

“Ömürden bir yıl daha geçti ama rahmet ve bereket mevsimi üç aylara kavuşmanın hazzı içerisindeyiz. Ruhen ve bedenen bu mevsimi en güzel şekilde yaşayacağız. 3 aylar rahmetin ayı, bereketin ayı, dayanışmanın ayı, kardeşliğin, kimsesizi, garibi, öksüzü kollama ayı. İdrak edeceğimiz üç aylarımız, tüm insanlığa hayır getirsin, huzur getirsin, bereket getirsin. Bizleri ramazan ayına kavuşturup, iftar sofralarında gönüllerde buluşacağımız günlere eriştirsin. İnşallah bayram sevinciyle taçlansın.”  Dedi.



Başkan Aktürk sözlerini  Barış Manço’nun öğüt niteliğinde olarak nitelendirdiği  sözleriyle tamamladı.

Yaz dostum, yoksul görsen besle kaymak bal ile,

Yaz dostum, garipleri giydir ipek şal ile,

Yaz dostum yoksul görsen sar kanadın kolunu,

Yaz dostum, kimse göçmez bu dünyadan mal ile.



Açılış konuşmasının ardından Ulusal ve Uluslar arası birincilikleri olan din görevlileri Alpcan Çelik, Mustafa Alphayta ve Hüseyin Akbulut, 1,5 saat boyunca Kur’an tilaveti, kaside ve ilahi dinletileri ile gönülleri fethetti.



Program sonunda Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin ALTUNKAYA tarafından edilen duanın ardından Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk tarafından misafir din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.