Urgenç, ‘Üzülerek ifade ediyorum ki kamuda mülakat demek torpil demektir

NEVŞEHİR 31.12.2021 - 13:47, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Urgenç, ‘Üzülerek ifade ediyorum ki kamuda mülakat demek torpil demektir

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç; Mülakat sistemini son öğretmen mülakatları üzerinden eleştirerek mülakatın kamuda işe girmede ve görevde yükselmede belirli mensubiyetler üzerinden adam kayırma şekline dönüştüğünü ifade etti.
    Başkan Urgenç; 3 yıldır KPSS puan üstünlüğüne göre yapılan öğretmen atamalarında bu sene mülakatla bazı kişilerin elendiği kamuoyuna yansıdı. Bu konuda yöneticilerin mantıklı bir açıklama yapmadığını ifade ederek, Mağduriyet oluşturacak ve mensubiyetler üzerinden yapılan mülakat siteminin tüm alım ve yükselmelerde yürürlükten kaldırılması gerekmektedir. Üzülerek ifade ediyorum ki Kamuda mülakat demek torpil demektir. Son üç yıldır yaşanmayan bazı durumlara şahit oluyoruz. Örneğin, bir önceki mülakatta KPSS puanı düzeyinde sözlü sınav puanı alan adaylar bu kez 50 küsür puanla elenmişler. Hiç şüphesiz; terör örgütleriyle en küçük iltisakı, irtibatı ve bağlantısı olan hiç kimseye çocuklarımız emanet edilemez. Bundan taviz yok! Ancak son zamanlarda şahit oluyoruz ki, bir takım organizasyonlar, ülkemizde her süreci manipüle ve provoke etmekte ve toplumsal gerginliği hedeflemektedirler. Bu tür bir müdahale, öğretmen mülakat sürecine de sirayet etmiş olabilir mi? Sorumlu yetkililerin bu açıdan süreci tetkik etmesi uygun olacaktır. Dedi.   Başkan Urgenç açıklamasını; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk mülakat sınavında sınıfta kaldı. Meb'teki sarı çeteyi, çemberimsi ve yuvarlak çeteyi temizle Mahmut Özer Bey! Bu çete kendine menfaat sağlamak için gençlerin geleceğini çalmaktadır. Bu çete sizi mülakat yapsa emin olun sizi de başarısız kılar. Bu yüzden objektif değerlendirme kriteri olarak yazılı sınava dayalı puan üstünlüğünü uygulayın. İfadeleri ile bitirdi.  
Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç; Mülakat sistemini son öğretmen mülakatları üzerinden eleştirerek mülakatın kamuda işe girmede ve görevde yükselmede belirli mensubiyetler üzerinden adam kayırma şekline dönüştüğünü ifade etti.

 

 

Başkan Urgenç; 3 yıldır KPSS puan üstünlüğüne göre yapılan öğretmen atamalarında bu sene mülakatla bazı kişilerin elendiği kamuoyuna yansıdı. Bu konuda yöneticilerin mantıklı bir açıklama yapmadığını ifade ederek, Mağduriyet oluşturacak ve mensubiyetler üzerinden yapılan mülakat siteminin tüm alım ve yükselmelerde yürürlükten kaldırılması gerekmektedir. Üzülerek ifade ediyorum ki Kamuda mülakat demek torpil demektir. Son üç yıldır yaşanmayan bazı durumlara şahit oluyoruz. Örneğin, bir önceki mülakatta KPSS puanı düzeyinde sözlü sınav puanı alan adaylar bu kez 50 küsür puanla elenmişler. Hiç şüphesiz; terör örgütleriyle en küçük iltisakı, irtibatı ve bağlantısı olan hiç kimseye çocuklarımız emanet edilemez. Bundan taviz yok! Ancak son zamanlarda şahit oluyoruz ki, bir takım organizasyonlar, ülkemizde her süreci manipüle ve provoke etmekte ve toplumsal gerginliği hedeflemektedirler. Bu tür bir müdahale, öğretmen mülakat sürecine de sirayet etmiş olabilir mi? Sorumlu yetkililerin bu açıdan süreci tetkik etmesi uygun olacaktır. Dedi.

 

Başkan Urgenç açıklamasını; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk mülakat sınavında sınıfta kaldı. Meb'teki sarı çeteyi, çemberimsi ve yuvarlak çeteyi temizle Mahmut Özer Bey! Bu çete kendine menfaat sağlamak için gençlerin geleceğini çalmaktadır. Bu çete sizi mülakat yapsa emin olun sizi de başarısız kılar. Bu yüzden objektif değerlendirme kriteri olarak yazılı sınava dayalı puan üstünlüğünü uygulayın. İfadeleri ile bitirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.