Vali Becel, İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı mesajı yayımladı

NEVŞEHİR 12.03.2022 - 00:15, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Vali Becel, İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı mesajı yayımladı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
  Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan ve kalbi istiklal sevgisi ile dolu Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz dedi.   Vali Becel mesajında, “İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur. İşte böyle bir ortamda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekûn milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eserdir. Milletimizi aynı istikamet etrafında birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı’na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, İstiklal Marşının yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 101’inci yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan ve kalbi istiklal sevgisi ile dolu Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz dedi.

 

Vali Becel mesajında, “İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur. İşte böyle bir ortamda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekûn milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eserdir. Milletimizi aynı istikamet etrafında birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı’na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, İstiklal Marşının yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 101’inci yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.