Ekmeğe zam yeniden gündemde

NEVŞEHİR 01.06.2022 - 12:04, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Ekmeğe zam yeniden gündemde

Son ekonomik dalgalanmalarla birlikte Nevşehir'de 2.5 TL olan ekmek fiyatının yeniden zamlanması gündemde.
    NEVŞEHİR(MHA) Son ekonomik dalgalanmalarla birlikte Nevşehir'de 2.5 TL olan ekmek fiyatının yeniden zamlanması gündemde.    Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan, başta un ve maya fiyatlarına yapılan zamların ardından yeni bir zam talebinin kaçınılmaz bir hale geldiğini belirtirken, ekmeğe 1.5 TL zam talebinde bulunacaklarını söyledi.    Toprak Mahsülleri Ofisinin un fabrikalarını desteklediğini ancak bu desteğin bu aydan itibaren kesildiğini de hatırlatan Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan, zam taleplerini en kısa zamanda gerekli mercilere ulaştıracaklarını dile getirdi.    Erdoğan, "Toprak Mahsülleri Ofisi un fabrikalarını destekliyordu. Ancak bu destek bu ay itibariyle kesildi. Önümüzdeki aylarda ne olur bilmiyoruz. TMO un fabrikalarını desteklemeye başladığında unun torba fiyatı 180 TL idi. Nakliye ve diğer giderlerle birlikte bize maliyeti 190 TL'yi buluyordu. TMO'nun desteğiyle aldığımız un 280 TL artı KDV ve nakliye idi. Şu an itibariyle TMO desteksiz bir torba un 450 ile 500 TL arasında. Şu an fırıncımız sattığı ekmekten unun parasını zor çıkarıyor. Bırakın işçi ve diğer giderleri, son aylarda doğalgaz ve mazota gelen zamlarda ister istemez bizleri olumsuz etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Gereken çalışmalarımızı yaptık ve birlik başkanımızla zam talebimizi paylaşacağız" dedi.     
Son ekonomik dalgalanmalarla birlikte Nevşehir'de 2.5 TL olan ekmek fiyatının yeniden zamlanması gündemde.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Son ekonomik dalgalanmalarla birlikte Nevşehir'de 2.5 TL olan ekmek fiyatının yeniden zamlanması gündemde. 

 

Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan, başta un ve maya fiyatlarına yapılan zamların ardından yeni bir zam talebinin kaçınılmaz bir hale geldiğini belirtirken, ekmeğe 1.5 TL zam talebinde bulunacaklarını söyledi. 

 

Toprak Mahsülleri Ofisinin un fabrikalarını desteklediğini ancak bu desteğin bu aydan itibaren kesildiğini de hatırlatan Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan, zam taleplerini en kısa zamanda gerekli mercilere ulaştıracaklarını dile getirdi. 

 

Erdoğan, "Toprak Mahsülleri Ofisi un fabrikalarını destekliyordu. Ancak bu destek bu ay itibariyle kesildi. Önümüzdeki aylarda ne olur bilmiyoruz. TMO un fabrikalarını desteklemeye başladığında unun torba fiyatı 180 TL idi. Nakliye ve diğer giderlerle birlikte bize maliyeti 190 TL'yi buluyordu. TMO'nun desteğiyle aldığımız un 280 TL artı KDV ve nakliye idi. Şu an itibariyle TMO desteksiz bir torba un 450 ile 500 TL arasında. Şu an fırıncımız sattığı ekmekten unun parasını zor çıkarıyor. Bırakın işçi ve diğer giderleri, son aylarda doğalgaz ve mazota gelen zamlarda ister istemez bizleri olumsuz etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Gereken çalışmalarımızı yaptık ve birlik başkanımızla zam talebimizi paylaşacağız" dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.