Hacıbektaş’ta restorasyonu tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi açıldı

GÜNCEL 13.08.2022 - 19:15, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Hacıbektaş’ta restorasyonu tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından restorasyonu tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi açıldı.
    Bakan Ersoy, Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 751. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, restorasyonu tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi'nin açılış törenine katıldı. Türbeyi gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2020 yılından beri Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliklerine ev sahipliği yapıldığını, bu kapsamda ilçede ihtiyaç duyulan alanlarda restorasyon çalışması yürüttüklerini belirtti. Bektaş Efendi Türbesi'nin bakım ve onarım çalışmaları için 1,1 milyon lira harcama yapıldığını ifade eden Ersoy,  "Geçen sene Kadıncık Ana Evi'nin restorasyon, bakım ve onarımı gerçekleştirilerek ziyarete açılmıştı. Bu yıl da Bektaş Efendi Türbesi'nin bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. Ziyaretçilere açıyoruz. Burası çok eski bir yapı. Köklü sorunları vardı. Özellikle nem sorunu vardı. Drenajları baştan sona yenilendi. Bahçenin etrafına yeni bir drenaj alanı açıldı. Yapının bütün zemini kaldırılarak neme sebebiyet veren etkiler ortadan kaldırıldı. Onarım yapıldıktan sonra sıvası ve kalem işçilikleri yeniden gerçekleştirildi. Bugün itibarıyla orijinaline uygun şekilde ziyarete açılıyor. Önümüzdeki yıl ise Atatürk Evi'nin bakım ve onarımı ile ilgili ihtiyaçları karşılayacağız ve çalışmaya başlayacağız” dedi.  Bakan Ersoy, daha sonra Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni gezdi.  
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından restorasyonu tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi açıldı.

 

 

Bakan Ersoy, Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 751. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, restorasyonu tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi'nin açılış törenine katıldı.
Türbeyi gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2020 yılından beri Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliklerine ev sahipliği yapıldığını, bu kapsamda ilçede ihtiyaç duyulan alanlarda restorasyon çalışması yürüttüklerini belirtti.
Bektaş Efendi Türbesi'nin bakım ve onarım çalışmaları için 1,1 milyon lira harcama yapıldığını ifade eden Ersoy,  "Geçen sene Kadıncık Ana Evi'nin restorasyon, bakım ve onarımı gerçekleştirilerek ziyarete açılmıştı. Bu yıl da Bektaş Efendi Türbesi'nin bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. Ziyaretçilere açıyoruz. Burası çok eski bir yapı. Köklü sorunları vardı. Özellikle nem sorunu vardı. Drenajları baştan sona yenilendi. Bahçenin etrafına yeni bir drenaj alanı açıldı. Yapının bütün zemini kaldırılarak neme sebebiyet veren etkiler ortadan kaldırıldı. Onarım yapıldıktan sonra sıvası ve kalem işçilikleri yeniden gerçekleştirildi. Bugün itibarıyla orijinaline uygun şekilde ziyarete açılıyor. Önümüzdeki yıl ise Atatürk Evi'nin bakım ve onarımı ile ilgili ihtiyaçları karşılayacağız ve çalışmaya başlayacağız” dedi. 
Bakan Ersoy, daha sonra Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni gezdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.