Mustafa Ateş’ten Ortahisar’ın Geleceğine Yön Verecek Vizyon Projeler

SİYASET 22.03.2024 - 15:31, Güncelleme: 22.03.2024 - 16:46
 

Mustafa Ateş’ten Ortahisar’ın Geleceğine Yön Verecek Vizyon Projeler

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Ortahisar’ın geleceğine yön verecek vizyon projelerini duyurmaya devam ediyor.
  Mustafa Ateş, “Biz öyle uçuk kaçık, hayali, yapamayacağımız işlere değil, yapabileceğimiz projelerin altına imza atıyoruz. Ve yapacağımız işler için Ortahisar’ımıza söz veriyoruz. Çünkü biz, verdiğimiz sözü tutarız.” dedi. Proje - 1: Yeni Göreme yolunun Ortahisar çıkışına 2024 yılı bitmeden döner kavşak yapacağız. Böylece halkımız 2 km fazladan yol yapmayacak. Proje - 2: Güneyce köyünde bulunan Su Depolarımızın olduğu alanda yaptıracağımız 150 Kw Güneş Enerji Santrali ile kasabamızda kullanılacak suyun, elektrik maliyeti yaklaşık %60 oranında düşecek. Projemiz tamamlandığında bu indirim de inşallah halkımızın cebine yansıyacak.  Ayrıca şimdiden 1 Nisan 2024 tarihinde geçerli olacak şekilde, Emeklilerimizin kullandığı mesken sularında da %50 indirim yaptık. Proje - 3: Mezarlığımızda yapacağımız çevre düzenleme çalışmaları ile, bu alanı bölgenin en düzenli ve en temiz mezarlıklarından biri haline getireceğiz. Ayrıca ihtiyaç sahibi aileler için, 4’er veya 8’er kişilik yeni mezarlık parselleri oluşturacağız. Proje - 4: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinesinde yürüteceğimiz projeler doğrultusunda, onaylanmış olan Kızılçukur Vadisi Dönüşüm projemiz ile Zindan Tepesi Ören Yeri ve Çevre Düzenleme projemiz en geç 2 yıl içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu sayede Ortahisarımıza ve özellikle gençlerimize hem yeni iş imkanları, hem de çok daha konforlu ve kaliteli turizm alanları oluşturulacaktır. Proje - 5: Ortahisarımıza tıpkı camide olduğu gibi, yine hayırseverimizin desteği, Belediyemizin de katkılarıyla bir Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli kazandıracağız. Yapılacak lisemiz iş garantili olup, mezun olacak kalifiye tüm işgücü, kasabamızda ve bölgemizde istihdam edilecektir. Kapadokyanın tamamı için çok kıymetli olan bu proje Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından onaylanmış olup, Kapadokya Alan Başkanlığımızda da onay aşamasındadır. Proje - 6: Ortahisarımıza, halkımızın ve kurumlarımızın faydalanacağı 130 kişilik, çok amaçlı bir Kültür ve Kongre Merkezi yapacağız. Projelerini hazırlamış olduğumuz merkezimizi, en geç 2 yıl içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.  
AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Ortahisar’ın geleceğine yön verecek vizyon projelerini duyurmaya devam ediyor.

 

Mustafa Ateş, “Biz öyle uçuk kaçık, hayali, yapamayacağımız işlere değil, yapabileceğimiz projelerin altına imza atıyoruz. Ve yapacağımız işler için Ortahisar’ımıza söz veriyoruz. Çünkü biz, verdiğimiz sözü tutarız.” dedi.
Proje - 1: Yeni Göreme yolunun Ortahisar çıkışına 2024 yılı bitmeden döner kavşak yapacağız. Böylece halkımız 2 km fazladan yol yapmayacak.

Proje - 2: Güneyce köyünde bulunan Su Depolarımızın olduğu alanda yaptıracağımız 150 Kw Güneş Enerji Santrali ile kasabamızda kullanılacak suyun, elektrik maliyeti yaklaşık %60 oranında düşecek. Projemiz tamamlandığında bu indirim de inşallah halkımızın cebine yansıyacak. 
Ayrıca şimdiden 1 Nisan 2024 tarihinde geçerli olacak şekilde, Emeklilerimizin kullandığı mesken sularında da %50 indirim yaptık.

Proje - 3: Mezarlığımızda yapacağımız çevre düzenleme çalışmaları ile, bu alanı bölgenin en düzenli ve en temiz mezarlıklarından biri haline getireceğiz. Ayrıca ihtiyaç sahibi aileler için, 4’er veya 8’er kişilik yeni mezarlık parselleri oluşturacağız.

Proje - 4: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinesinde yürüteceğimiz projeler doğrultusunda, onaylanmış olan Kızılçukur Vadisi Dönüşüm projemiz ile Zindan Tepesi Ören Yeri ve Çevre Düzenleme projemiz en geç 2 yıl içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu sayede Ortahisarımıza ve özellikle gençlerimize hem yeni iş imkanları, hem de çok daha konforlu ve kaliteli turizm alanları oluşturulacaktır.

Proje - 5: Ortahisarımıza tıpkı camide olduğu gibi, yine hayırseverimizin desteği, Belediyemizin de katkılarıyla bir Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli kazandıracağız. Yapılacak lisemiz iş garantili olup, mezun olacak kalifiye tüm işgücü, kasabamızda ve bölgemizde istihdam edilecektir. Kapadokyanın tamamı için çok kıymetli olan bu proje Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından onaylanmış olup, Kapadokya Alan Başkanlığımızda da onay aşamasındadır.

Proje - 6: Ortahisarımıza, halkımızın ve kurumlarımızın faydalanacağı 130 kişilik, çok amaçlı bir Kültür ve Kongre Merkezi yapacağız. Projelerini hazırlamış olduğumuz merkezimizi, en geç 2 yıl içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.