Cemaatsiz camiler ne olacak?

NEVŞEHİR 07.01.2022 - 14:06, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Cemaatsiz camiler ne olacak?

  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kale ve civarında uygulanan Kentsel Dönüşümün ardından cemaatsiz kalan camilerin akıbeti meçhul.     Kale ve etrafındaki mahallelerin boşaltılarak buralardaki binaların yıkılması ve bu mahallelerde oturan Vatandaşların yeni yerleşim alanına taşınmalarından bu yana geçen süre içerisinde söz konusu camilerin ne olacağı konusuna kime bir açıklık getiremedi.     İçerisinde Kale, Kaya camileri gibi Nevşehir il merkezindeki en önemli tarihi miraslarında yer aldığı camiler arasında Yukarı Bekdik, Orta Bekdik, Herikli camilerini de göstermek mümkün.     Geçtiğimiz yıl kendini bilmezler tarafından talan edilmeye çalışılan söz konusu camilerin ne olacağı halen belirsizliğini koruyor. 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kale ve civarında uygulanan Kentsel Dönüşümün ardından cemaatsiz kalan camilerin akıbeti meçhul.  

 

Kale ve etrafındaki mahallelerin boşaltılarak buralardaki binaların yıkılması ve bu mahallelerde oturan Vatandaşların yeni yerleşim alanına taşınmalarından bu yana geçen süre içerisinde söz konusu camilerin ne olacağı konusuna kime bir açıklık getiremedi.  

 

İçerisinde Kale, Kaya camileri gibi Nevşehir il merkezindeki en önemli tarihi miraslarında yer aldığı camiler arasında Yukarı Bekdik, Orta Bekdik, Herikli camilerini de göstermek mümkün.  

 

Geçtiğimiz yıl kendini bilmezler tarafından talan edilmeye çalışılan söz konusu camilerin ne olacağı halen belirsizliğini koruyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.