Özgöçmen

Urgenç; ‘Sendikacılık, aynı zamanda insan haklarını koruma ve yüceltme mücadelesidir’

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
NEVŞEHİR 10.12.2021 - 13:35, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Urgenç; ‘Sendikacılık, aynı zamanda insan haklarını koruma ve yüceltme mücadelesidir’

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.
    Başkan Urgenç; “İnsan hakları evrensel beyannamesinde her şahsın çalışmaya, işini serbestçe seçmeye, adil ve elverişli çalışma şartlarına ve işsizlikten korunmaya korunmaya hakkı vardır. Herkesin hiçbir fark gözetilmeksizin, eşit iş karşılığında eşit ücrete hakkı vardır. Bu bağlamda “Sendikacılık, aynı zamanda insan haklarını koruma ve yüceltme mücadelesidir.” Bizim mücadelemizde de İnsana yaraşır bir yaşam için mücadele etmek vardır. Tüm İnsan hakları ihlallerine karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.   Başkan Urgenç; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın! Anlayışı bir İnsan hakkı ifadesidir” dedi. Tes İl Başkanı Urgenç; “Tarih boyunca medeniyetimiz ve kültürümüz insana önem vermiştir. Türkler hükmetme ve yaşam felsefesini İnsanı yaşatma anlayışına temellendirmiştir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın! anlayışında İnsanın temel hak ve özgürlüklerine sahip refah düzeyi yüksek insan şeref ve haysiyetine yakışır bir şekilde toplum için özgür ve hür birey olarak yer alması vardır. Bu bağlamda İnsan hakları evrensel sözleşmesini ilk imzalayan ülkelerden biri Türkiye olmuştur. İnsan hakları ihlallerinin yoğun bir şekilde yaşandığı II. Dünya savaşından sonra dünya devletleri bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını sağlayan 10 Aralık 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini yayınladılar. Bugünü İnsan Hakları Günü olarak anlamlandırdılar” ifadelerini kullandı.   Başkan Urgenç açıklamasında Doğu Türkistan’a da dikkat çekti. Tes İl Başkanı Urgenç; “Herkesin hukuk önünde eşit olduğu, hiç kimse ve zümreye ayrıcalık tanınmayacağı, sosyal devlet anlayışıyla insanı temel alan bir anlayışla sözleşmenin hükümleri yerine getirilirken egemen güçlerin bulundukları yerlerde İnsan Haklarını ihlal eden anlayışları sürdürdükleri de apaçık ortadır. İnsana saygı üzerine temellendirilmiş bir anlayış ile ülkemizde ve dünyada İnsan Haklarının korunduğu bir anlayışın yaşam felsefesine dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Öte yanan özellikle Çin’de Doğu Türkistan Türklerinin yaşadığı insanlık dışı muamele İnsan hak ve hürriyetlerine vurulmuş en büyük darbedir” ifadelerini kullanarak insan haklarına dikkat çekti ve insan hakları gününü kutladı.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

 

 

Başkan Urgenç; “İnsan hakları evrensel beyannamesinde her şahsın çalışmaya, işini serbestçe seçmeye, adil ve elverişli çalışma şartlarına ve işsizlikten korunmaya korunmaya hakkı vardır. Herkesin hiçbir fark gözetilmeksizin, eşit iş karşılığında eşit ücrete hakkı vardır. Bu bağlamda “Sendikacılık, aynı zamanda insan haklarını koruma ve yüceltme mücadelesidir.” Bizim mücadelemizde de İnsana yaraşır bir yaşam için mücadele etmek vardır. Tüm İnsan hakları ihlallerine karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Başkan Urgenç; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın! Anlayışı bir İnsan hakkı ifadesidir” dedi.

Tes İl Başkanı Urgenç; “Tarih boyunca medeniyetimiz ve kültürümüz insana önem vermiştir. Türkler hükmetme ve yaşam felsefesini İnsanı yaşatma anlayışına temellendirmiştir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın! anlayışında İnsanın temel hak ve özgürlüklerine sahip refah düzeyi yüksek insan şeref ve haysiyetine yakışır bir şekilde toplum için özgür ve hür birey olarak yer alması vardır. Bu bağlamda İnsan hakları evrensel sözleşmesini ilk imzalayan ülkelerden biri Türkiye olmuştur. İnsan hakları ihlallerinin yoğun bir şekilde yaşandığı II. Dünya savaşından sonra dünya devletleri bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını sağlayan 10 Aralık 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini yayınladılar. Bugünü İnsan Hakları Günü olarak anlamlandırdılar” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Urgenç açıklamasında Doğu Türkistan’a da dikkat çekti.

Tes İl Başkanı Urgenç; “Herkesin hukuk önünde eşit olduğu, hiç kimse ve zümreye ayrıcalık tanınmayacağı, sosyal devlet anlayışıyla insanı temel alan bir anlayışla sözleşmenin hükümleri yerine getirilirken egemen güçlerin bulundukları yerlerde İnsan Haklarını ihlal eden anlayışları sürdürdükleri de apaçık ortadır. İnsana saygı üzerine temellendirilmiş bir anlayış ile ülkemizde ve dünyada İnsan Haklarının korunduğu bir anlayışın yaşam felsefesine dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. Öte yanan özellikle Çin’de Doğu Türkistan Türklerinin yaşadığı insanlık dışı muamele İnsan hak ve hürriyetlerine vurulmuş en büyük darbedir” ifadelerini kullanarak insan haklarına dikkat çekti ve insan hakları gününü kutladı.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.