5. Kapadokya Ekonomi toplantıları gerçekleşti

EĞİTİM 18.05.2022 - 21:01, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

5. Kapadokya Ekonomi toplantıları gerçekleşti

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kapadokya Ekonomi Toplantıları, “Kamu Yönetimi Eğitim Programlarının Sorgulanması” başlığı altında Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Binası’nda gerçekleşti.
  Seçkin akademisyenler ve kamu yöneticilerinin katıldığı toplantıda, ülke genelindeki yükseköğrenimde kamu yönetimi eğitim programlarının değişen dünyaya ayak uydurması ve tarihsel gelişimi üzerinde tartışmalarda bulunuldu.   Bu çerçevede, ders programlarının 8-10 saat olması, beceri ve yetkinlikten çok öğrenciye bilgi yüklenmeye çalışılması gibi var olan olgular eleştirildi. Eleştiriler dışında sunulan öneriler ise; informel derslerin ve uygulamaya yönelik derslerin daha fazla önemsenmesi ile analitik düşünce ve analitik düşünceyi öğreten öğretim yöntemlerinin benimsenmesinin önemi şeklinde vurgulandı.   Toplantıya, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Prof. Dr. Ruşen Yalçın Keleş, Ankara Üniversitesinden Prof Dr. Can Umut Çiner, Bilkent Üniversitesinden Dr. Tolga Bölükbaşı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Oral Karakaya, Avukat Uğur Üzer ve Araş. Gör İbrahim Karaduman katıldılar.
Bu yıl beşincisi düzenlenen Kapadokya Ekonomi Toplantıları, “Kamu Yönetimi Eğitim Programlarının Sorgulanması” başlığı altında Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Binası’nda gerçekleşti.

 

Seçkin akademisyenler ve kamu yöneticilerinin katıldığı toplantıda, ülke genelindeki yükseköğrenimde kamu yönetimi eğitim programlarının değişen dünyaya ayak uydurması ve tarihsel gelişimi üzerinde tartışmalarda bulunuldu.

 

Bu çerçevede, ders programlarının 8-10 saat olması, beceri ve yetkinlikten çok öğrenciye bilgi yüklenmeye çalışılması gibi var olan olgular eleştirildi. Eleştiriler dışında sunulan öneriler ise; informel derslerin ve uygulamaya yönelik derslerin daha fazla önemsenmesi ile analitik düşünce ve analitik düşünceyi öğreten öğretim yöntemlerinin benimsenmesinin önemi şeklinde vurgulandı.

 

Toplantıya, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Prof. Dr. Ruşen Yalçın Keleş, Ankara Üniversitesinden Prof Dr. Can Umut Çiner, Bilkent Üniversitesinden Dr. Tolga Bölükbaşı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Oral Karakaya, Avukat Uğur Üzer ve Araş. Gör İbrahim Karaduman katıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.