Nevşehir’de damızlık koç dağıtımı dağıldı

GÜNCEL 25.08.2022 - 10:10, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Nevşehir’de damızlık koç dağıtımı dağıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen hayvancılık desteklemeleri kapsamında Nevşehir’de yüzde 50 hibe destekli 98 koç üreticilere teslim edildi.
    Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen Hayvancılık Desteklemeleri,  Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı ve Damızlık Koç-Teke Alımı programı kapsamında Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce hazırlanan koyunlarda verimliliği artırma projesi ile Nevşehir Hayvan Pazarında, Konya Karapınar Damızlık Koç Teke İstasyonundan temin edilen Akkaraman ve Anadolu Merinosu ırkı koçlar İl ve İlçelerdeki üreticilere teslim edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş yaptığı açıklamada  "Koyun sürülerinde verim artışı sağlamak, kan tazelemek, ikizlik oranını artırmak ve bu şekilde ıslah edilmiş verimli ve dayanıklı sürüler elde etmek üzere 50 desteklemeli olarak temin ettiğimiz 98 adet koçu İl ve İlçelerimizdeki 33 üreticiye teslim ediyoruz. Bu sayede yetiştiricilerimizin de gayretiyle sürü kalitesi ve gelirde artış sağlayarak ilimiz hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamış olacağız" dedi. Açıklama sonrasında Damızlık küçükbaş hayvanlar kura ile işletme sahiplerine teslim edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen hayvancılık desteklemeleri kapsamında Nevşehir’de yüzde 50 hibe destekli 98 koç üreticilere teslim edildi.

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen Hayvancılık Desteklemeleri,  Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı ve Damızlık Koç-Teke Alımı programı kapsamında Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce hazırlanan koyunlarda verimliliği artırma projesi ile Nevşehir Hayvan Pazarında, Konya Karapınar Damızlık Koç Teke İstasyonundan temin edilen Akkaraman ve Anadolu Merinosu ırkı koçlar İl ve İlçelerdeki üreticilere teslim edildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş yaptığı açıklamada  "Koyun sürülerinde verim artışı sağlamak, kan tazelemek, ikizlik oranını artırmak ve bu şekilde ıslah edilmiş verimli ve dayanıklı sürüler elde etmek üzere 50 desteklemeli olarak temin ettiğimiz 98 adet koçu İl ve İlçelerimizdeki 33 üreticiye teslim ediyoruz. Bu sayede yetiştiricilerimizin de gayretiyle sürü kalitesi ve gelirde artış sağlayarak ilimiz hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamış olacağız" dedi.
Açıklama sonrasında Damızlık küçükbaş hayvanlar kura ile işletme sahiplerine teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.