Ateş, ‘Engellilerin topluma kazandırılması için herkese görev düşüyor’

GÜNCEL 02.12.2021 - 13:09, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Ateş, ‘Engellilerin topluma kazandırılması için herkese görev düşüyor’

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, engellilerin topluma yararlı birer birey olabilmeleri için toplumda herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.
    NEVŞEHİR(MHA) Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, engellilerin topluma yararlı birer birey olabilmeleri için toplumda herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.   Başkan Ateş, 3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Engelli bireylerimize destek olmayı toplumsal bir ödev olarak görüyor, sorumlu konumda olan ve kendilerini sorumlu gören tüm ilgili ve yetkililerin böyle bir toplumsal duyarlılıkla hareket edeceklerine olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyor, tüm engelli vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.    
Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, engellilerin topluma yararlı birer birey olabilmeleri için toplumda herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, engellilerin topluma yararlı birer birey olabilmeleri için toplumda herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

 

Başkan Ateş, 3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Engelli bireylerimize destek olmayı toplumsal bir ödev olarak görüyor, sorumlu konumda olan ve kendilerini sorumlu gören tüm ilgili ve yetkililerin böyle bir toplumsal duyarlılıkla hareket edeceklerine olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyor, tüm engelli vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.