Başkan Savran, 'Bu işler Nevşehir tabiriyle akşamdan sabaha olacak işler değil'

NEVŞEHİR 21.03.2022 - 11:18, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Başkan Savran, 'Bu işler Nevşehir tabiriyle akşamdan sabaha olacak işler değil'

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Türkiye genelinin olduğu gibi Nevşehir'in de bir mülteci sorunuyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerken, bu sorunun akşamdan sabaha çözülebilecek bir sorun olmadığının da farkında olduklarını dile getirdi.
      NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Türkiye genelinin olduğu gibi Nevşehir'in de bir mülteci sorunuyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerken, bu sorunun akşamdan sabaha çözülebilecek bir sorun olmadığının da farkında olduklarını dile getirdi.     Türkiye'nin coğrafya konumu açısından sürekli bir mülteci göçü tehdidi altında bulunduğunu da söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Savran, huzuru bozan mültecilere müsamaha gösterilmeden sınır dışı edilmesinin şu anki şartlarda yapılabilecek en doğru yönetim olacağına da değindi.     Savran, "Mülteci sorunu aslında Türkiye'nin genel itibariyle bir sorunu durumunda. Türkiye bo konuya çok insancıl yaklaştı. Farklı kültürlerin olması zorluyor insanlarımızı. Birde oradan gelen insanların hepsi aynı vasıfta insanlar değil. Zira huzuru bozan insanlarda var içlerinde. Nevşehir'de mülteci sayısının nüfusumuza oranla fazla olması ciddi bir problem. Belediye olarak bizim bir yaptırımımız söz konusu değil. Ancak huzuru bozan kim varsa sınır dışı edilmeli. Devletimiz de bu şekilde yapıyor. Sık sık suça karışan mültecilerin sınır dışı edildiklerine dair haberler okuyoruz. Burada önemli olan ülkemizin artık daha fazla mülteci yükü altına girmemesi. Dış işleri bakanlığımız ve İçişleri bakanlığımız konuya oldukça duyarlı÷ Göç açısından sürekli bir tehdit altında ülkemiz.bu insanların geld7ikleri ülkelerde tekrar bir istikrar sağlanarak bu insanların tekrar ülkelerine dönmeleri konusunda bir ortam hazırlamalı. Bu da yapılmaya çalışılıyor. Bu işler Nevşehir'in tabiriyle akşamdan sabaha olacak işler değil. Şu an için yapılacak en iyi iş huzuru bozanlara müsamaha gösterilmeden muhakkak gönderilmeli" ifadelerinde bulundu.  
Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Türkiye genelinin olduğu gibi Nevşehir'in de bir mülteci sorunuyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerken, bu sorunun akşamdan sabaha çözülebilecek bir sorun olmadığının da farkında olduklarını dile getirdi.

 

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Türkiye genelinin olduğu gibi Nevşehir'in de bir mülteci sorunuyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerken, bu sorunun akşamdan sabaha çözülebilecek bir sorun olmadığının da farkında olduklarını dile getirdi.  

 

Türkiye'nin coğrafya konumu açısından sürekli bir mülteci göçü tehdidi altında bulunduğunu da söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Savran, huzuru bozan mültecilere müsamaha gösterilmeden sınır dışı edilmesinin şu anki şartlarda yapılabilecek en doğru yönetim olacağına da değindi.  

 

Savran, "Mülteci sorunu aslında Türkiye'nin genel itibariyle bir sorunu durumunda. Türkiye bo konuya çok insancıl yaklaştı. Farklı kültürlerin olması zorluyor insanlarımızı. Birde oradan gelen insanların hepsi aynı vasıfta insanlar değil. Zira huzuru bozan insanlarda var içlerinde. Nevşehir'de mülteci sayısının nüfusumuza oranla fazla olması ciddi bir problem. Belediye olarak bizim bir yaptırımımız söz konusu değil. Ancak huzuru bozan kim varsa sınır dışı edilmeli. Devletimiz de bu şekilde yapıyor. Sık sık suça karışan mültecilerin sınır dışı edildiklerine dair haberler okuyoruz. Burada önemli olan ülkemizin artık daha fazla mülteci yükü altına girmemesi. Dış işleri bakanlığımız ve İçişleri bakanlığımız konuya oldukça duyarlı÷ Göç açısından sürekli bir tehdit altında ülkemiz.bu insanların geld7ikleri ülkelerde tekrar bir istikrar sağlanarak bu insanların tekrar ülkelerine dönmeleri konusunda bir ortam hazırlamalı. Bu da yapılmaya çalışılıyor. Bu işler Nevşehir'in tabiriyle akşamdan sabaha olacak işler değil. Şu an için yapılacak en iyi iş huzuru bozanlara müsamaha gösterilmeden muhakkak gönderilmeli" ifadelerinde bulundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.