TES Şube Başkanı Urgenç, ‘Hazırlanan taslak Öğretmen Meslek Kanunu olamaz’

NEVŞEHİR 12.01.2022 - 08:39, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

TES Şube Başkanı Urgenç, ‘Hazırlanan taslak Öğretmen Meslek Kanunu olamaz’

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; Öğretmenlik Meslek Kanunu olarak kabul edilen teklifin Meslek Kanunu olamayacağını ancak kariyer basamaklarını yanlış düzenleme çalışması olduğunu belirtti.
    Başkan Urgenç Öğretmen Meslek Kanunu ile ilgili; ‘’Öğretmenlik Meslek Kanununda dağ fare doğurmuştur. Bu haliyle amatörce hazırlanmış kariyer basamaklarını yanlış düzenleme çalışması olmuştur. Öğretmen Meslek Kanunu hazırlanırken hangi sendikaya, hangi öğretmene sordunuz? Bir görüş aldınız mı? Beş yıldızlı odalarda hazırlanan taslak öğretmenliğin ihtisaslaşmasını değil ayrışmasını sağlar. Bir an önce yanlıştan dönün. Öğretmenler Odasında konuşulan beklentilere cevap verecek bir Meslek Kanunu için paydaşlar, öğretmenler ve STK'lar la ortak bir çalışma yapınız.’’ ifadelerini kullanarak eleştirdi.   Açıklamasının devamında Urgenç hazırlanan kanun taslağının genel kurul aşamasında da takipçisi olacaklarını belirterek “Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, dün gece geç saatlerde TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. Türk Eğitim-Sen olarak, sürecin başından beri ve dünkü komisyon görüşmelerinde, mevcut teklifin beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğunu ve öğretmenlerimizde hayal kırıklığı oluşturduğunu muhataplarımıza ifade ettik. Eğer ki, teklif mevcut haliyle yasalaşacak olursa, adeta dağ fare doğurmuş olacaktır. Bundan dolayı, kanunun içeriği, Genel Kurul aşamasında verilecek önergelerle kanunun adına yakışır düzeyde iyileştirilmelidir. Türk Eğitim Sen olarak Genel Kurul aşamasında da konunun takipçisi olacağız’’ dedi.  
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; Öğretmenlik Meslek Kanunu olarak kabul edilen teklifin Meslek Kanunu olamayacağını ancak kariyer basamaklarını yanlış düzenleme çalışması olduğunu belirtti.

 

 

Başkan Urgenç Öğretmen Meslek Kanunu ile ilgili; ‘’Öğretmenlik Meslek Kanununda dağ fare doğurmuştur. Bu haliyle amatörce hazırlanmış kariyer basamaklarını yanlış düzenleme çalışması olmuştur. Öğretmen Meslek Kanunu hazırlanırken hangi sendikaya, hangi öğretmene sordunuz? Bir görüş aldınız mı? Beş yıldızlı odalarda hazırlanan taslak öğretmenliğin ihtisaslaşmasını değil ayrışmasını sağlar. Bir an önce yanlıştan dönün. Öğretmenler Odasında konuşulan beklentilere cevap verecek bir Meslek Kanunu için paydaşlar, öğretmenler ve STK'lar la ortak bir çalışma yapınız.’’ ifadelerini kullanarak eleştirdi.

 

Açıklamasının devamında Urgenç hazırlanan kanun taslağının genel kurul aşamasında da takipçisi olacaklarını belirterek “Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, dün gece geç saatlerde TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. Türk Eğitim-Sen olarak, sürecin başından beri ve dünkü komisyon görüşmelerinde, mevcut teklifin beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğunu ve öğretmenlerimizde hayal kırıklığı oluşturduğunu muhataplarımıza ifade ettik. Eğer ki, teklif mevcut haliyle yasalaşacak olursa, adeta dağ fare doğurmuş olacaktır. Bundan dolayı, kanunun içeriği, Genel Kurul aşamasında verilecek önergelerle kanunun adına yakışır düzeyde iyileştirilmelidir. Türk Eğitim Sen olarak Genel Kurul aşamasında da konunun takipçisi olacağız’’ dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.