Zekat bilgilendirme toplantısı yapıldı

NEVŞEHİR 09.03.2022 - 11:17, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Zekat bilgilendirme toplantısı yapıldı

2022 yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun'un katılımıyla iki oturum halinde öğleden önce Nevşehir Alan Başkanlığı toplantı salonunda öğleden sonrada Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirildi.
  NEVŞEHİR(MHA) 2022 yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun'un katılımıyla iki oturum halinde öğleden önce Nevşehir Alan Başkanlığı toplantı salonunda öğleden sonrada Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirildi.  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlar İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın açılış konuşması ile devam etti.  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) halkımızın zekatlarını yurtiçi ve yurtdışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak için çalıştığını belirten Müftü Altunkaya, Bugün icra ettiğimiz tanıtım toplantısı siz değerli görevlilerimizin yapılan bu organizasyonları bilip daha çok mazluma umut olmak için vatandaşlara duyurmanız ve bilinçlendirmeniz için gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.  Daha sonra sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Daire Başkanı Coşkun, "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" projesinin önemine değinerek geçmiş yıllarda TDV aracılığı ile toplanan zekatların kullanıldığı hizmetlerle ilgili bilgileri sunum eşliğinde paylaştı.  Zekatın sadece ramazan ayına mahsus bir ibadet olmadığını belirten Coşkun, İslam dünyasında zekat farkındalığının ve zekat kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa başlatmış olduğu kampanyalar ile yıl boyunca etkin ve güvenilir bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.  Toplantıya İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, müftülük personeli ile Zekât Hizmetleri Koordinatörlerinin yanı sıra din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.
2022 yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun'un katılımıyla iki oturum halinde öğleden önce Nevşehir Alan Başkanlığı toplantı salonunda öğleden sonrada Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

NEVŞEHİR(MHA) 2022 yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun'un katılımıyla iki oturum halinde öğleden önce Nevşehir Alan Başkanlığı toplantı salonunda öğleden sonrada Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlar İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın açılış konuşması ile devam etti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) halkımızın zekatlarını yurtiçi ve yurtdışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak için çalıştığını belirten Müftü Altunkaya, Bugün icra ettiğimiz tanıtım toplantısı siz değerli görevlilerimizin yapılan bu organizasyonları bilip daha çok mazluma umut olmak için vatandaşlara duyurmanız ve bilinçlendirmeniz için gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu. 

Daha sonra sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Daire Başkanı Coşkun, "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" projesinin önemine değinerek geçmiş yıllarda TDV aracılığı ile toplanan zekatların kullanıldığı hizmetlerle ilgili bilgileri sunum eşliğinde paylaştı. 

Zekatın sadece ramazan ayına mahsus bir ibadet olmadığını belirten Coşkun, İslam dünyasında zekat farkındalığının ve zekat kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa başlatmış olduğu kampanyalar ile yıl boyunca etkin ve güvenilir bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. 

Toplantıya İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, müftülük personeli ile Zekât Hizmetleri Koordinatörlerinin yanı sıra din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.