Milletvekili Menekşe; ‘2022 yılında turizm anlamında çok iyi noktalara geleceğiz’

NEVŞEHİR 17.01.2022 - 18:00, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Milletvekili Menekşe; ‘2022 yılında turizm anlamında çok iyi noktalara geleceğiz’

Kapadokya Haber Ajansı’nı ziyaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe’ye 2022 yılında turizmden beklentilerini sorduk.
    NEVŞEHİR(KHA)-Menekşe; 2022 yılında turizmden çok büyük beklentilerinin olduğunu 2022 yılında kovidi kontrol altına alabilirsek inanıyorum ki yüzde 80 seviyelerinde başarıyla kapatacağımızı düşünüyorum, turizm anlamında çok iyi noktalara geleceğini düşünüyorum dedi.   Menekşe ‘’Turizm açısından bölgemiz turizm bölgesi biliyorsunuz. Bölgelerin lokomotif sektörü hizmet ağırlıklı ve bugün turizmle ilgilenen dünya ülkelerine baktığımızda gelirlerin büyük bir kısmı turizm gibi lokomotif sektörlerinden elde etmekteler. Bizim de amacımız inşallah turizmi bugünden daha ileri seviyeye götürmek. Alan başkanlığının kontrolünde yatırımların artması yatırımcıların bölgemize gelip istihdam oluşturması bu bizi mutlu eden unsurlar ve bu konuda da müthiş bir mücadele verdiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün ülke kalkınmasının yine önemli faktörlerinden birisi üretimdir. 2022 yılında turizmden çok büyük beklentilerimiz var biliyorsunuz ki kovidle birlikte turizm gelirimiz müthiş derecede düşmüştü. Turizm yatırımcılarımızı sadece Nevşehir Kapadokya bölgesi değil bütün turizmle ilgili bölgelerde büyük sıkıntılara sebebiyet vermişti. Fakat şu bir gerçek Kovitin hafiflemesi ile birlikte bugün turizm 2020 yılında belli bir ivme yakaladı 2021 yılında bu çıta biraz daha yükseldi. 2022 yılı eğer Koviti kontrol altına alabilirsek ben inanıyorum ki en azından yüzde 80 seviyelerinde başarıyla kapatacağımızı düşünüyorum. Çünkü bölgemiz otellerimizin kalitesi anlamında, hizmet kalitesi anlamında çok güzel bir noktaya geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Balon dahil çok büyük bir katma değer oluşturdu. Biz geceleme oranını 1.9’dan 2.30’lara taşıyabilirsek inanıyorum ki bölgenin daha iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum. 2022 yılında bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan hem turizm anlamında hem sanayi anlamında çok iyi noktalara geleceğini düşünüyorum’’ açıklamalarına yer verdi.
Kapadokya Haber Ajansı’nı ziyaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe’ye 2022 yılında turizmden beklentilerini sorduk.

 

 

NEVŞEHİR(KHA)-Menekşe; 2022 yılında turizmden çok büyük beklentilerinin olduğunu 2022 yılında kovidi kontrol altına alabilirsek inanıyorum ki yüzde 80 seviyelerinde başarıyla kapatacağımızı düşünüyorum, turizm anlamında çok iyi noktalara geleceğini düşünüyorum dedi.

 

Menekşe ‘’Turizm açısından bölgemiz turizm bölgesi biliyorsunuz. Bölgelerin lokomotif sektörü hizmet ağırlıklı ve bugün turizmle ilgilenen dünya ülkelerine baktığımızda gelirlerin büyük bir kısmı turizm gibi lokomotif sektörlerinden elde etmekteler. Bizim de amacımız inşallah turizmi bugünden daha ileri seviyeye götürmek. Alan başkanlığının kontrolünde yatırımların artması yatırımcıların bölgemize gelip istihdam oluşturması bu bizi mutlu eden unsurlar ve bu konuda da müthiş bir mücadele verdiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün ülke kalkınmasının yine önemli faktörlerinden birisi üretimdir. 2022 yılında turizmden çok büyük beklentilerimiz var biliyorsunuz ki kovidle birlikte turizm gelirimiz müthiş derecede düşmüştü. Turizm yatırımcılarımızı sadece Nevşehir Kapadokya bölgesi değil bütün turizmle ilgili bölgelerde büyük sıkıntılara sebebiyet vermişti. Fakat şu bir gerçek Kovitin hafiflemesi ile birlikte bugün turizm 2020 yılında belli bir ivme yakaladı 2021 yılında bu çıta biraz daha yükseldi. 2022 yılı eğer Koviti kontrol altına alabilirsek ben inanıyorum ki en azından yüzde 80 seviyelerinde başarıyla kapatacağımızı düşünüyorum. Çünkü bölgemiz otellerimizin kalitesi anlamında, hizmet kalitesi anlamında çok güzel bir noktaya geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Balon dahil çok büyük bir katma değer oluşturdu. Biz geceleme oranını 1.9’dan 2.30’lara taşıyabilirsek inanıyorum ki bölgenin daha iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum. 2022 yılında bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan hem turizm anlamında hem sanayi anlamında çok iyi noktalara geleceğini düşünüyorum’’ açıklamalarına yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.