TDV'nin başı boş hayvanlara hassasiyeti sürüyor

NEVŞEHİR 27.01.2022 - 13:53, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

TDV'nin başı boş hayvanlara hassasiyeti sürüyor

Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
   NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.   Nevşehir'de kar ve soğuk hava dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları, kuşlar ve sokak hayvanları unutulmadı.    Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban ve sokak hayvanları için farklı alanlara yem bıraktı.    Şehrin farklı bölgelerine yem bıraktıklarını belirten İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Doğada, insanlardan ve yaşam merkezlerinden uzakta yaşayan yabani ve sokak hayvanları için bu tür çalışmalar çok önemli. Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar, yerleşim yerlerine kadar gelerek yiyecek arıyor. Bu da hem insanlar hem de hayvanlar için tehlike arz edebiliyor. Bazı hayvanlar da yiyecek bulamadıkları zaman telef olmakla karşı karşıya kalabiliyor" dedi.    “Dinimiz hayvanlara karşı şefkatli ve merhametli olmayı emretmiştir.” Hadis-i Şerifini hatırlatan Müftü Altunkaya, “Bu soğuk havalarda duyarlı vatandaşlarımızın da hayvanlarımıza bir kap yem, bir kap su bırakmalarını öneriyoruz" dedi.   
Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

 

 NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

 

Nevşehir'de kar ve soğuk hava dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları, kuşlar ve sokak hayvanları unutulmadı. 

 

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban ve sokak hayvanları için farklı alanlara yem bıraktı. 

 

Şehrin farklı bölgelerine yem bıraktıklarını belirten İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, "Doğada, insanlardan ve yaşam merkezlerinden uzakta yaşayan yabani ve sokak hayvanları için bu tür çalışmalar çok önemli. Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar, yerleşim yerlerine kadar gelerek yiyecek arıyor. Bu da hem insanlar hem de hayvanlar için tehlike arz edebiliyor. Bazı hayvanlar da yiyecek bulamadıkları zaman telef olmakla karşı karşıya kalabiliyor" dedi. 

 

“Dinimiz hayvanlara karşı şefkatli ve merhametli olmayı emretmiştir.” Hadis-i Şerifini hatırlatan Müftü Altunkaya, “Bu soğuk havalarda duyarlı vatandaşlarımızın da hayvanlarımıza bir kap yem, bir kap su bırakmalarını öneriyoruz" dedi. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.