Başkan Savran’dan Miraç Kandili mesajı

NEVŞEHİR 27.02.2022 - 12:24, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Başkan Savran’dan Miraç Kandili mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bütün Nevşehirli hemşehrilerinin ve İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik etti.
  Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Savran mesajında, rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girdiğimiz üç ayların insanların iç dünyalarında huzur ve kurtuluşu müjdelediğini söyledi.   Gönüllerin aydınlandığı, manevi değerlerin güç kazandığı, paylaşma ve dayanışmanın arttığı Miraç Kandili gibi ulvi gecelerin rahmet ve berekete vesile olduğunu dile getiren Savran, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) miraca yükselerek Rabbimize vasıl olması gibi, bizlerin de gönül miracımız ile bağışlanmaya vasıl olmayı yüce Mevlam nasip etsin. Rabbim bizleri böyle gecelerin kıymetini bilenlerden eylesin" ifadelerini kullandı.   Savran, “Peygamberimizin Allah’ın kudretine ve rahmetine şahitlik ettiği Miraç mucizesi, tüm Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Bu yüzden Allah’ın varlığına ve birliğine iman etmiş insanlar olarak, bizleri karanlıktan aydınlığa sevk eden bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya çalışmalı, bizleri her iki dünyada da mutlu kılacak prensipleri hatırlayarak insani ve dini vazifelerimizi yerine getirmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu müstesna gecede bizleri iyiliğe, güzelliğe ve insanca yaşamaya çağıran duygularımızın sesine kulak vermeli, Rabbimizin sonsuz mağfiretine sığınmalı, Devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı ve bütün insanlığın huzur bulması için dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Nevşehirli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslâm Âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Gecemiz hayırlara vesile olsun inşallah.” dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bütün Nevşehirli hemşehrilerinin ve İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik etti.

 

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Savran mesajında, rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girdiğimiz üç ayların insanların iç dünyalarında huzur ve kurtuluşu müjdelediğini söyledi.

 

Gönüllerin aydınlandığı, manevi değerlerin güç kazandığı, paylaşma ve dayanışmanın arttığı Miraç Kandili gibi ulvi gecelerin rahmet ve berekete vesile olduğunu dile getiren Savran, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) miraca yükselerek Rabbimize vasıl olması gibi, bizlerin de gönül miracımız ile bağışlanmaya vasıl olmayı yüce Mevlam nasip etsin. Rabbim bizleri böyle gecelerin kıymetini bilenlerden eylesin" ifadelerini kullandı.

 

Savran, “Peygamberimizin Allah’ın kudretine ve rahmetine şahitlik ettiği Miraç mucizesi, tüm Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Bu yüzden Allah’ın varlığına ve birliğine iman etmiş insanlar olarak, bizleri karanlıktan aydınlığa sevk eden bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya çalışmalı, bizleri her iki dünyada da mutlu kılacak prensipleri hatırlayarak insani ve dini vazifelerimizi yerine getirmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu müstesna gecede bizleri iyiliğe, güzelliğe ve insanca yaşamaya çağıran duygularımızın sesine kulak vermeli, Rabbimizin sonsuz mağfiretine sığınmalı, Devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı ve bütün insanlığın huzur bulması için dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Nevşehirli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslâm Âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Gecemiz hayırlara vesile olsun inşallah.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.