Özgöçmen

Tüm vatandaşlarımız engellileri anlamaya ve yardımcı olmaya davet ediyorum

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
İLÇELER 11.05.2022 - 13:56, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Tüm vatandaşlarımız engellileri anlamaya ve yardımcı olmaya davet ediyorum

Avanos İlçe Kaymakamı Olgun Öner, engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
    NEVŞEHİR(MHA) Avanos İlçe Kaymakamı Olgun Öner, engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.   Öner, "Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkenin de aynı tarihlerde kutladığı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durularak farkındalık yaratıldığı özel bir haftadır. Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, şartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Onların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimize, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tek tek her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu hususla, engelli vatandaşlarımızın huzur ve refahı için değişen şartlar ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak topyekûn bir gayret sarf etmeliyiz. Bu süreçlerle birlikte, engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda gösterdikleri başarılar ile ulusal ve uluslararası platformda gurur vesilemiz olmuşlardır.  Bu duygularla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile sınırlı olmamak kaydıyla Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımıza aileleri birlikte mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.  
Avanos İlçe Kaymakamı Olgun Öner, engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Avanos İlçe Kaymakamı Olgun Öner, engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  

Öner, "Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkenin de aynı tarihlerde kutladığı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durularak farkındalık yaratıldığı özel bir haftadır. Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, şartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Onların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimize, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tek tek her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu hususla, engelli vatandaşlarımızın huzur ve refahı için değişen şartlar ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak topyekûn bir gayret sarf etmeliyiz. Bu süreçlerle birlikte, engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda gösterdikleri başarılar ile ulusal ve uluslararası platformda gurur vesilemiz olmuşlardır. 

Bu duygularla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile sınırlı olmamak kaydıyla Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımıza aileleri birlikte mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.  

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.