Başdere köyünde patates hasadı başladı

İLÇELER 18.08.2022 - 08:25, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Başdere köyünde patates hasadı başladı

Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir’in Ürgüp ilçesine Başdere köyünde patates hasadı devam ediyor.
Ürgüp ilçesine bağlı Başdere köyü yavaş mevkiinde yazlık patates sökümü devam ediyor. Hasada Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Güleç, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Zengin, Başdere Köyü Muhtarı Bünyamin Uluçay, Ziraat Odası Tarımsal Danışman Ziraat Mühendisi Emre Yeşil, tarla sahipleri ve çalışanlar katıldı. Söküme katılan ve ürünleri kontrol eden heyet üreticiler ile görüştü. Üreticiler, üretim esnasında en çok güçlük çektikleri tarımsal sulama elektrik ücretleri, tohum, tarımsal ilaç, mazot ve gübrenin fiyat yüksekliğinden dolayı güçlükle üretim yaptıklarını ama geçinmek içinde mecbur kaldıklarını dile getirdiler. Heyet, üretime katkı sağlayan çiftçileri tebrik ederek, bol bereketli kazançlar diledi.
Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir’in Ürgüp ilçesine Başdere köyünde patates hasadı devam ediyor.

Ürgüp ilçesine bağlı Başdere köyü yavaş mevkiinde yazlık patates sökümü devam ediyor. Hasada Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Güleç, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Zengin, Başdere Köyü Muhtarı Bünyamin Uluçay, Ziraat Odası Tarımsal Danışman Ziraat Mühendisi Emre Yeşil, tarla sahipleri ve çalışanlar katıldı.

Söküme katılan ve ürünleri kontrol eden heyet üreticiler ile görüştü. Üreticiler, üretim esnasında en çok güçlük çektikleri tarımsal sulama elektrik ücretleri, tohum, tarımsal ilaç, mazot ve gübrenin fiyat yüksekliğinden dolayı güçlükle üretim yaptıklarını ama geçinmek içinde mecbur kaldıklarını dile getirdiler.

Heyet, üretime katkı sağlayan çiftçileri tebrik ederek, bol bereketli kazançlar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.