Başkan Özmen; 'Pazaryeri Hiper’e de, Süper’e de taş çıkartıyor'

NEVŞEHİR 22.12.2021 - 12:30, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Başkan Özmen; 'Pazaryeri Hiper’e de, Süper’e de taş çıkartıyor'

Türkiye’nin en modern ve donanımlı Pazar yerlerinden biri de Kapadokya’nın Başkenti Nevşehir’de.
    NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en modern ve donanımlı Pazar yerlerinden biri de Kapadokya’nın Başkenti Nevşehir’de.   Nevşehir Belediyesinin büyük fedakarlıkla ile kazandırdığı Modern Pazaryeri her geçen gün hizmet kalitesini artırıyor, Türkiye’ye örnek uygulamalarla göz dolduruyor.  Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, 110 bin nüfuslu şehir merkezine son derece modern ve donanımlı bir Pazar yeri kazandırılmasından dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e minnettar olduklarını ve teşekkür ettiklerini dile getiriyor.   40 bin metre karelik kapalı alan üzerine kurulan, meyve – sebze, tuhafiye, hırdavat, zücaciye, bakliyat, bakkaliye, ayakkabı, peynir ve balık satış alanlarının bulunduğu modern pazaryerinde 03-08 yaş arasındaki çocukların anne-babaları alışverişte iken öğretmen eşliğinde oynayabilecekleri çocuk parkı alanı da bulunuyor. Ayrıca 01-03 yaş grubundaki çocuklar için özel olarak tasarlanmış oyuncaklı alışveriş araçları da yer alıyor.   Nevşehir halkına tıpkı süper ya da hiper marketlerde olduğu gibi alışveriş araçlarıyla birlikte alışverişlerini yapabilme kolaylığının da sağlandığı Nevşehir Modern Pazaryerinde bu amaçla 450 alış veriş aracı hizmete sunulmuş durumda. Bunlardan 20 tanesi ise oyuncaklı alışveriş araçları.   1721 Yılında dönemin Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Kayınpederi Padişah 3. Ahmet’in fermanı ile kurulmuş olan Pazar geleneğine son derece uygun ve layık bir şekilde yapılmış olan Nevşehir Modern Pazaryerinde güvenlik hizmeti, ücretsiz oto park hizmeti de veriliyor.   180 Metre karelik alana sahip, alttan ısıtmalı, sıcak su ile abdest alınabilen, Şadırvanlı Cami ile hem pazarcı esnafına, hem de pazaryerine alışveriş için tüm Nevşehirlilere ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilme imkanı da sağlanıyor.   Ayrıca Pazaryeri içerisinde yer alan sosyal ve kültürel donatılar (Lokanta, Çay evi ve market) ile gerek esnafın gerekse müşterilerin hemen hemen her tür ihtiyacını pazaryerinde karşılamasını da sağlıyor.   Hizmete kazandırıldığı günden itibaren il de Pazar alışkanlığına yepyeni bir boyut kazandıran Nevşehir Modern Pazar yerinde ürünler, toz, çamur, yağış ya da diğer olumsuzluklardan etkilenmeden son derece hijyenik bir şekilde, ekonomik koşullarda halka sunuluyor.   Nevşehir Belediyesi Zabıtası ile işbirliği ile yapılan çalışmalarla birlikte Pazaryerinde çok güzel bir düzen ve denetimde sağlanmış durumda. Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar odası bu alanda da Nevşehir’de esnaf odaları arasında ayrı bir öneme ve yere sahip durumda. Tek tip tezgah uygulamasının uygulandığı Nevşehir pazaryerinde pazarcılar tek tip elbise ve yaka kimlik kartı ile de Ülkemizin bir çok Pazar alanına oranla farklılığını hissettiriyor. 
Türkiye’nin en modern ve donanımlı Pazar yerlerinden biri de Kapadokya’nın Başkenti Nevşehir’de.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en modern ve donanımlı Pazar yerlerinden biri de Kapadokya’nın Başkenti Nevşehir’de.  

Nevşehir Belediyesinin büyük fedakarlıkla ile kazandırdığı Modern Pazaryeri her geçen gün hizmet kalitesini artırıyor, Türkiye’ye örnek uygulamalarla göz dolduruyor. 

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, 110 bin nüfuslu şehir merkezine son derece modern ve donanımlı bir Pazar yeri kazandırılmasından dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e minnettar olduklarını ve teşekkür ettiklerini dile getiriyor.  

40 bin metre karelik kapalı alan üzerine kurulan, meyve – sebze, tuhafiye, hırdavat, zücaciye, bakliyat, bakkaliye, ayakkabı, peynir ve balık satış alanlarının bulunduğu modern pazaryerinde 03-08 yaş arasındaki çocukların anne-babaları alışverişte iken öğretmen eşliğinde oynayabilecekleri çocuk parkı alanı da bulunuyor. Ayrıca 01-03 yaş grubundaki çocuklar için özel olarak tasarlanmış oyuncaklı alışveriş araçları da yer alıyor.  

Nevşehir halkına tıpkı süper ya da hiper marketlerde olduğu gibi alışveriş araçlarıyla birlikte alışverişlerini yapabilme kolaylığının da sağlandığı Nevşehir Modern Pazaryerinde bu amaçla 450 alış veriş aracı hizmete sunulmuş durumda. Bunlardan 20 tanesi ise oyuncaklı alışveriş araçları.  

1721 Yılında dönemin Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Kayınpederi Padişah 3. Ahmet’in fermanı ile kurulmuş olan Pazar geleneğine son derece uygun ve layık bir şekilde yapılmış olan Nevşehir Modern Pazaryerinde güvenlik hizmeti, ücretsiz oto park hizmeti de veriliyor.  

180 Metre karelik alana sahip, alttan ısıtmalı, sıcak su ile abdest alınabilen, Şadırvanlı Cami ile hem pazarcı esnafına, hem de pazaryerine alışveriş için tüm Nevşehirlilere ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilme imkanı da sağlanıyor.  

Ayrıca Pazaryeri içerisinde yer alan sosyal ve kültürel donatılar (Lokanta, Çay evi ve market) ile gerek esnafın gerekse müşterilerin hemen hemen her tür ihtiyacını pazaryerinde karşılamasını da sağlıyor.  

Hizmete kazandırıldığı günden itibaren il de Pazar alışkanlığına yepyeni bir boyut kazandıran Nevşehir Modern Pazar yerinde ürünler, toz, çamur, yağış ya da diğer olumsuzluklardan etkilenmeden son derece hijyenik bir şekilde, ekonomik koşullarda halka sunuluyor.  

Nevşehir Belediyesi Zabıtası ile işbirliği ile yapılan çalışmalarla birlikte Pazaryerinde çok güzel bir düzen ve denetimde sağlanmış durumda. Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar odası bu alanda da Nevşehir’de esnaf odaları arasında ayrı bir öneme ve yere sahip durumda. Tek tip tezgah uygulamasının uygulandığı Nevşehir pazaryerinde pazarcılar tek tip elbise ve yaka kimlik kartı ile de Ülkemizin bir çok Pazar alanına oranla farklılığını hissettiriyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.