Eşitliğe ulaşma ve ayrımcılıklarla mücadele güvenceleri projesi yapıldı

NEVŞEHİR 26.03.2022 - 09:54, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Eşitliğe ulaşma ve ayrımcılıklarla mücadele güvenceleri projesi yapıldı

Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen ‘Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıklar Mücadele Güvencelerimiz’ projesinin Nevşehir’de yapılan 1.izleme çalışmaları tamamlandı.
    Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanlığı tarafından eşitliğe ulaşmak ve ayrımcılıklarla mücadele güvencelerimiz projesinin Nevşehir’de 1.izleme çalışmaları yapıldı. Nevşehir Barosu Hukukçular Konağı’nda düzenlenen projeye Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Baro Başkanlığı temsilcileri katıldı.   Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez yaptığı açıklamada, “Türk Kadınlar Birliği kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla AB delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıklar Mücadelede Güvencemiz” projesin Ocak 2020 yılında başlatmıştı. 35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığını ve uygulamasını sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsam Nevşehir’de hak temelli çalışan kadın kuruluşlarının katılımıyla, kadın yönelik ayrımcılık ve şiddetle mücadelede kalıp yargılar ve zararlı uygulamalar ile kadına yönelik şiddet ama temalarında ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde biz izleme çalışması yürüttük. Bu kapsamda iletişim ve koordinasyon toplantılarına katılım, masa başı çalışmaların yanında Valilik, Belediye, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü ve Nevşehir Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri katıldı. Proje kapsamındaki illerde bu amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve işbirliğinin gelişmesini de sağlayacaktır. Öte yandan bu faaliyetler projenin uygulandığı diğer illerde olduğu gibi Nevşehir’de de sivil toplum örgütlerinin kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olacak yeni işbirliklerinin oluşmasını sağlayacak ve katılımcılık açısından da önemli bir artı değer katacaktır” dedi.  
Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen ‘Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıklar Mücadele Güvencelerimiz’ projesinin Nevşehir’de yapılan 1.izleme çalışmaları tamamlandı.

 

 


Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanlığı tarafından eşitliğe ulaşmak ve ayrımcılıklarla mücadele güvencelerimiz projesinin Nevşehir’de 1.izleme çalışmaları yapıldı. Nevşehir Barosu Hukukçular Konağı’nda düzenlenen projeye Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Baro Başkanlığı temsilcileri katıldı.

 

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez yaptığı açıklamada, “Türk Kadınlar Birliği kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla AB delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıklar Mücadelede Güvencemiz” projesin Ocak 2020 yılında başlatmıştı. 35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığını ve uygulamasını sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsam Nevşehir’de hak temelli çalışan kadın kuruluşlarının katılımıyla, kadın yönelik ayrımcılık ve şiddetle mücadelede kalıp yargılar ve zararlı uygulamalar ile kadına yönelik şiddet ama temalarında ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde biz izleme çalışması yürüttük. Bu kapsamda iletişim ve koordinasyon toplantılarına katılım, masa başı çalışmaların yanında Valilik, Belediye, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü ve Nevşehir Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri katıldı. Proje kapsamındaki illerde bu amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve işbirliğinin gelişmesini de sağlayacaktır. Öte yandan bu faaliyetler projenin uygulandığı diğer illerde olduğu gibi Nevşehir’de de sivil toplum örgütlerinin kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olacak yeni işbirliklerinin oluşmasını sağlayacak ve katılımcılık açısından da önemli bir artı değer katacaktır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.