Özgöçmen

Gülşehir'de mesleki tanıtım çalışmaları devam ediyor

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
İLÇELER 28.12.2021 - 14:20, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Gülşehir'de mesleki tanıtım çalışmaları devam ediyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni değerlendirdi.
    NEVŞEHİR(MHA) Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni değerlendirdi.     Mesleki eğitim merkezlerinin, öğrencilerin haftada bir gün okulda, diğer günler işletmede gerçek ortamda mesleki eğitim aldıkları bir eğitim türü olduğunu belirten Özer, mesleki eğitim merkezlerinin Almanya'daki mesleki eğitimin Türkiye'deki karşılığı olduğunu bildirdi.    Özer, mesleki eğitim merkezlerinde istihdamoranının yüzde 88'ler ile çok yüksek olduğuna işaret ederek mesleki eğitim merkezlerinin kapasitesini artırmak istediklerini dile getirdi.    Bunun için 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda iki önemli değişikliğe gidildiğini anlatan Özer, bu çerçevede hem işveren hem mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrenci açısından da avantaj sağlayan düzenleme ile ilgili bir iyileştirmenin adımını attıklarını vurguladı.     Bu doğrultuda İlçe genelinde bulunan iş yerlerine ilgili okul idarecileri ve öğretmenlerce ziyaretler yapılıyor. Yapılan tanıtımlardan memnuniyet duyulduğu gözlerden kaçmıyor.   
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni değerlendirdi.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni değerlendirdi.  

 

Mesleki eğitim merkezlerinin, öğrencilerin haftada bir gün okulda, diğer günler işletmede gerçek ortamda mesleki eğitim aldıkları bir eğitim türü olduğunu belirten Özer, mesleki eğitim merkezlerinin Almanya'daki mesleki eğitimin Türkiye'deki karşılığı olduğunu bildirdi. 

 

Özer, mesleki eğitim merkezlerinde istihdamoranının yüzde 88'ler ile çok yüksek olduğuna işaret ederek mesleki eğitim merkezlerinin kapasitesini artırmak istediklerini dile getirdi. 

 

Bunun için 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda iki önemli değişikliğe gidildiğini anlatan Özer, bu çerçevede hem işveren hem mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrenci açısından da avantaj sağlayan düzenleme ile ilgili bir iyileştirmenin adımını attıklarını vurguladı.  

 

Bu doğrultuda İlçe genelinde bulunan iş yerlerine ilgili okul idarecileri ve öğretmenlerce ziyaretler yapılıyor. Yapılan tanıtımlardan memnuniyet duyulduğu gözlerden kaçmıyor. 

 

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.