“Hakkıdır, Hakk’a Tapan Milletimin İstiklal”

GÜNCEL 11.03.2022 - 16:33, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

“Hakkıdır, Hakk’a Tapan Milletimin İstiklal”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’den 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıldönümü sebebi ile bir mesaj yayımladı.
    Milletvekili Açıkgöz, “12 Mart 1921 tarihindeki coşkun milli birlik ve beraberlik hissiyatıyla; 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde kabul edilişinin 101. yıl dönümü kutlu olsun.   Şair, mütefekkir, münevver, vatan şairi, gönlü bayrak, millet, devlet ve iman aşkıyla dolu büyük dava adamı merhum Mehmet Akif ERSOY; Anadolu’nun kahraman insanının ruhunu, mücadelesini, yerli ve millî ittifakını İstiklal Marşı ile tüm dünyaya kalıcı bir bağımsızlık nişanesi bırakmıştır. İslam coğrafyasının geleceğini Anadolu’nun bekasıyla özdeşleştiren Akif; umudun, mücadelenin, dirilişin kaynağı olarak Anadolu’yu göstermiştir. Yakın coğrafyamızdan başlayarak bugün de din, dil, ırk, mezhep ve medeniyet fark etmeksizin dünya mazlumlarının umudu Türkiye’dir.   Merhum Ersoy’un milli mücadeleye moral ve motivasyon için vaazlardan halka seslenişi istiklal mücadelemizde büyük bir öneme sahiptir. Bu hitaplarında Müslümanlar’ın vahdete, birliğe sarılmadıkça ahiretlerini olduğu gibi dünyalarını kurtaramayacaklarını beyan etmiştir. Bir ve beraber, ‘Güçlü Türkiye’ olduğumuz sürece; önce Allah’ın izniyle hiçbir fani güç bizleri yıkamaz.   Mazlumların sığınağı, masumların hamisi, Müslümanlar’ın gür sesi Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizle bir ve beraber olarak “Daha Adil Bir Dünya” diyerek, sadece Müslüman kardeşlerimiz için değil hangi dine mensup olurlarsa olsun insanlık onuru namına haklı mücadelesini tüm dünyada sürdürüyor. Terörle haklı ve karalı mücadelemiz devam ediyor. Zaman geçse de ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar hiç değişmiyor. 85 milyon insanımızla, milyonlarca gönüldaşımızla i’la-yi kelimetullah için mücadele ediyoruz. Türkiye, yerli ve milli savunma sanayisi ve öz kaynaklarıyla yedi düvele karşı terörü bitirme mücadelesi verirken bu basit bir mücadele değildir. Yıllarca ülkemizin ekmeğini yiyip, suyunu içen kimi hainler, sözde siyasiler teröristlerle iş birliği yapmaktan çekinmediler. Türkiye, gönül coğrafyalarımızda bugün de istiklal ve istikbal mücadelesi vermektedir.   “İstiklal Marşı, 85 milyon vatandaşımızın gür sesidir.”   Asırlardır hür yaşamış bayrağımızın, şanlı milletimizin ilelebet hakkıdır istiklal. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101.yılını kutluyor; vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’mızı bize armağan eden mazlumların ortak sesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, minnetle yâd ediyorum. İstiklal Marşı’mızın her kelimesini tüm vatandaşlarımız; tam anlamıyla kalben öğrenmeli, bu mesajları iyi anlamalı ve geleceğe bu anlamda güçlü yürümelidir. Hakk’a tapan milletimizin, haklı olan mücadelesi uğrunda kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. “Hilal” imiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve yüce ecdadımıza da Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.    
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’den 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıldönümü sebebi ile bir mesaj yayımladı.

 

 

Milletvekili Açıkgöz, “12 Mart 1921 tarihindeki coşkun milli birlik ve beraberlik hissiyatıyla; 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde kabul edilişinin 101. yıl dönümü kutlu olsun.

 

Şair, mütefekkir, münevver, vatan şairi, gönlü bayrak, millet, devlet ve iman aşkıyla dolu büyük dava adamı merhum Mehmet Akif ERSOY; Anadolu’nun kahraman insanının ruhunu, mücadelesini, yerli ve millî ittifakını İstiklal Marşı ile tüm dünyaya kalıcı bir bağımsızlık nişanesi bırakmıştır. İslam coğrafyasının geleceğini Anadolu’nun bekasıyla özdeşleştiren Akif; umudun, mücadelenin, dirilişin kaynağı olarak Anadolu’yu göstermiştir. Yakın coğrafyamızdan başlayarak bugün de din, dil, ırk, mezhep ve medeniyet fark etmeksizin dünya mazlumlarının umudu Türkiye’dir.

 

Merhum Ersoy’un milli mücadeleye moral ve motivasyon için vaazlardan halka seslenişi istiklal mücadelemizde büyük bir öneme sahiptir. Bu hitaplarında Müslümanlar’ın vahdete, birliğe sarılmadıkça ahiretlerini olduğu gibi dünyalarını kurtaramayacaklarını beyan etmiştir. Bir ve beraber, ‘Güçlü Türkiye’ olduğumuz sürece; önce Allah’ın izniyle hiçbir fani güç bizleri yıkamaz.

 

Mazlumların sığınağı, masumların hamisi, Müslümanlar’ın gür sesi Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizle bir ve beraber olarak “Daha Adil Bir Dünya” diyerek, sadece Müslüman kardeşlerimiz için değil hangi dine mensup olurlarsa olsun insanlık onuru namına haklı mücadelesini tüm dünyada sürdürüyor. Terörle haklı ve karalı mücadelemiz devam ediyor. Zaman geçse de ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar hiç değişmiyor. 85 milyon insanımızla, milyonlarca gönüldaşımızla i’la-yi kelimetullah için mücadele ediyoruz. Türkiye, yerli ve milli savunma sanayisi ve öz kaynaklarıyla yedi düvele karşı terörü bitirme mücadelesi verirken bu basit bir mücadele değildir. Yıllarca ülkemizin ekmeğini yiyip, suyunu içen kimi hainler, sözde siyasiler teröristlerle iş birliği yapmaktan çekinmediler. Türkiye, gönül coğrafyalarımızda bugün de istiklal ve istikbal mücadelesi vermektedir.

 

“İstiklal Marşı, 85 milyon vatandaşımızın gür sesidir.”

 

Asırlardır hür yaşamış bayrağımızın, şanlı milletimizin ilelebet hakkıdır istiklal. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101.yılını kutluyor; vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’mızı bize armağan eden mazlumların ortak sesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, minnetle yâd ediyorum. İstiklal Marşı’mızın her kelimesini tüm vatandaşlarımız; tam anlamıyla kalben öğrenmeli, bu mesajları iyi anlamalı ve geleceğe bu anlamda güçlü yürümelidir. Hakk’a tapan milletimizin, haklı olan mücadelesi uğrunda kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. “Hilal” imiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve yüce ecdadımıza da Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.