AFAD’ tan Nevşehir’de Deprem Tahliye Tatbikatı

GÜNCEL 02.03.2022 - 10:26, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

AFAD’ tan Nevşehir’de Deprem Tahliye Tatbikatı

2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak belirlenmiş olup her yerde Afet Eğitim Seferberliği başlatıldı.
    AFAD 2021 yılında 56 milyon vatandaşa afet farkındalığı ile ilgili eğitimler verilmiş olup afete karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edildi. 2022 Afet Tatbikat Yılı içerisinde Nevşehir’de 5 temel amaç, 16 hedef çerçevesinde tüm okullarda, üniversite ve yurtlarda, kamu kurumlarında, havalimanında, otobüs terminalinde, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde, konutlar ve sitelerde 414 tatbikat faaliyeti çerçevesinde tatbikat planlandı. Her yıl 1-7 Mart tarihleri “Deprem Haftası” olarak ilan edildi. AFAD yapmış olduğu açıklamada “Nevşehir’de 4 Mart 2022 Cuma günü 11.30’da deprem tahliye tatbikatı yapılacaktır” dedi.   Nevşehir Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde yapılacak olan tatbikat Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, kamu kurum/kuruluş temsilcileri, STK’lar ve AFAD Destek Gönüllülerinin katılımı ile gerçekleşecek.
2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak belirlenmiş olup her yerde Afet Eğitim Seferberliği başlatıldı.

 

 

AFAD 2021 yılında 56 milyon vatandaşa afet farkındalığı ile ilgili eğitimler verilmiş olup afete karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edildi. 2022 Afet Tatbikat Yılı içerisinde Nevşehir’de 5 temel amaç, 16 hedef çerçevesinde tüm okullarda, üniversite ve yurtlarda, kamu kurumlarında, havalimanında, otobüs terminalinde, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde, konutlar ve sitelerde 414 tatbikat faaliyeti çerçevesinde tatbikat planlandı. Her yıl 1-7 Mart tarihleri “Deprem Haftası” olarak ilan edildi. AFAD yapmış olduğu açıklamada “Nevşehir’de 4 Mart 2022 Cuma günü 11.30’da deprem tahliye tatbikatı yapılacaktır” dedi.

 

Nevşehir Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde yapılacak olan tatbikat Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, kamu kurum/kuruluş temsilcileri, STK’lar ve AFAD Destek Gönüllülerinin katılımı ile gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.