Özgöçmen

Pınarbaşı’dan engelliler günü kutlaması

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
GÜNCEL 02.12.2021 - 13:18, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Pınarbaşı’dan engelliler günü kutlaması

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.    Pınarbaşı, "İster doğuştan isterse de sonradan olsun, fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyetleri ve sorunları en aza indirmek her şeyden önce insani sorumluluğumuzun doğal bir sonucudur. Engellinin insan hakları için politika geliştirmek ve ayrımcılığa karşı olmak, ilk başta engellilere yönelik kullanılan dil ile mücadele etmekten geçmektedir. Kamuoyunda geniş yer bulan; engellilere sakat, özürlü ve işe yaramaz gibi ön yargıları yıkmak, engelli insana yönelik ayrımcılıklar da mücadelenin temelini oluşturmaktadır. Günlük yaşamımızda kullandığımız kelimeler, deyimler, kavramlar yeniden gözden geçirilmeli engellileri rencide eden, küçük düşüren söyleme karşı farkındalık çalışmaları yapılmalıdır. Her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Engelli kardeşlerimize sorunsuz ve engelsiz günler diliyorum" dedi.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. 

 

Pınarbaşı, "İster doğuştan isterse de sonradan olsun, fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyetleri ve sorunları en aza indirmek her şeyden önce insani sorumluluğumuzun doğal bir sonucudur. Engellinin insan hakları için politika geliştirmek ve ayrımcılığa karşı olmak, ilk başta engellilere yönelik kullanılan dil ile mücadele etmekten geçmektedir. Kamuoyunda geniş yer bulan; engellilere sakat, özürlü ve işe yaramaz gibi ön yargıları yıkmak, engelli insana yönelik ayrımcılıklar da mücadelenin temelini oluşturmaktadır. Günlük yaşamımızda kullandığımız kelimeler, deyimler, kavramlar yeniden gözden geçirilmeli engellileri rencide eden, küçük düşüren söyleme karşı farkındalık çalışmaları yapılmalıdır. Her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Engelli kardeşlerimize sorunsuz ve engelsiz günler diliyorum" dedi.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.