Vatandaşlar artık dolar almıyor

GÜNCEL 22.12.2021 - 11:55, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Vatandaşlar artık dolar almıyor

Vatandaşlar yatırımlarını Türk Lirası olarak değerlendiriyor.
    NEVŞEHİR(KHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamaların ardından dolardaki düşüş devam ederken vatandaşlar Türk Lirasına yöneldi. Son haftalarda doların ani artışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamaları sonrasında dolardaki düşüş devam ediyor. Nevşehir Uzer Döviz ve Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer yaptığı açıklamada vatandaşların artık dolar almaktan vazgeçtiklerini söyledi. Uzer, “Dolarda ekonomik temel olmayan bir artış yaşadık. Ancak Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla beraber dolardaki bu yükselmenin ne kadar suni olduğunu hep beraber gözlemledik. Cumhurbaşkanımızın Pazartesi akşamı yaptığı açıklamalarından sonra başlayan dövizdeki düşüş süreci halen devam etmektedir. Bir miktar daha dövizde düşüş yaşanacağını bekliyoruz. Türk Lirasına olan güvenin yeniden geldiğinin göstergesidir. Artık insanlar dolar almaktan döviz almaktan vazgeçti. Yatırımlarını TL cinsinden değerlendirmektedirler” dedi. “Altın fiyatları da düşmeye devam ediyor” Uzer Döviz ve Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer doların düşmesiyle birlikte altın fiyatlarında da düşüşün devam ettiğini ifade ederken Türk Lirasına güven yeniden başladı dedi. Uzer, “Altında ciddi anlamda düşüş yaşandı. Malum altındaki yükseliş dolardaki yükselişe bağlı bir yükselişti. Yani son dönemde altında onz başında herhangi bir yükseliş yaşanmamıştı. Ancak dövizdeki o yükseliş altındaki yükselişi de tetikledi. Doların düşmesiyle beraber altında da ciddi bir düşüş yaşandı. Bin 50 lira seviyelerine çıkan altında 750 lira seviyelerine düşmüş durumdadır. Tekrar gösteriyor ki Türk Lirasına olan güven yeniden başladı” diye konuştu.      
Vatandaşlar yatırımlarını Türk Lirası olarak değerlendiriyor.

 

 

NEVŞEHİR(KHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamaların ardından dolardaki düşüş devam ederken vatandaşlar Türk Lirasına yöneldi.

Son haftalarda doların ani artışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamaları sonrasında dolardaki düşüş devam ediyor. Nevşehir Uzer Döviz ve Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer yaptığı açıklamada vatandaşların artık dolar almaktan vazgeçtiklerini söyledi. Uzer, “Dolarda ekonomik temel olmayan bir artış yaşadık. Ancak Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla beraber dolardaki bu yükselmenin ne kadar suni olduğunu hep beraber gözlemledik. Cumhurbaşkanımızın Pazartesi akşamı yaptığı açıklamalarından sonra başlayan dövizdeki düşüş süreci halen devam etmektedir. Bir miktar daha dövizde düşüş yaşanacağını bekliyoruz. Türk Lirasına olan güvenin yeniden geldiğinin göstergesidir. Artık insanlar dolar almaktan döviz almaktan vazgeçti. Yatırımlarını TL cinsinden değerlendirmektedirler” dedi.

“Altın fiyatları da düşmeye devam ediyor”

Uzer Döviz ve Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer doların düşmesiyle birlikte altın fiyatlarında da düşüşün devam ettiğini ifade ederken Türk Lirasına güven yeniden başladı dedi. Uzer, “Altında ciddi anlamda düşüş yaşandı. Malum altındaki yükseliş dolardaki yükselişe bağlı bir yükselişti. Yani son dönemde altında onz başında herhangi bir yükseliş yaşanmamıştı. Ancak dövizdeki o yükseliş altındaki yükselişi de tetikledi. Doların düşmesiyle beraber altında da ciddi bir düşüş yaşandı. Bin 50 lira seviyelerine çıkan altında 750 lira seviyelerine düşmüş durumdadır. Tekrar gösteriyor ki Türk Lirasına olan güven yeniden başladı” diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.