TES. İl Başkanı Urgenç Öğretmen Ve Akademisyenleri Yeni Müfredatla İlgili Hazırladıkları Anketi Doldurmaya Davet Etti

EĞİTİM 01.05.2024 - 08:28, Güncelleme: 01.05.2024 - 08:28
 

TES. İl Başkanı Urgenç Öğretmen Ve Akademisyenleri Yeni Müfredatla İlgili Hazırladıkları Anketi Doldurmaya Davet Etti

Yeni Müfredatla İlgili Öğretmenler Odasında Ne Konuşuluyor?
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni müfredat taslağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak tüm eğitim çalışanlarının öğretmen ve akademisyenlerin Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından yapılan ankete katılmalarını istedi. Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç; Sayın Tekin Müfredatta Ortak akıl başlıklı açıklamalarda bulunuyor. Sn. Tekine soruyoruz. Müfredatı hazırlarken içeriği ile ilgili hangi öğretmenin görüşünü hangi sivil toplum kuruluşunun görüşünü aldınız. Türkiye'nin en büyük ve etkili Sivil Toplum Kuruluşu olan Türk Eğitim Sen'in görüşlerini aldınız mı? Türk Eğitim Sen'in müfredatla ilgili görüşü nettir. "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş ve kurucu ilkelerini temel alan milli ve bilimsel müfredat." İfadelerini kullanarak sert bir eleştiride bulundu. TES. İl Başkanı Urgenç Açıklamalarına Şu Şekilde Devam Etti; @tcmeb “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” temasıyla yeni müfredat taslağını yayınladı. Türk Eğitim Sen olarak, müfredatın uygulayıcısı olan meslektaşlarımızın süreçle ilgili kanaatlerini tespit etmek amacıyla bir anket çalışması düzenledik. Pek tabii ki, eğitimle ilgili süreçlere tüm paydaşların katılımı ve katkısı çok önemlidir ve olmalıdır. Ancak son tahlilde esas olan, eğitimin asli unsuru ve taşıyıcı kolonu olan öğretmenlerimizin görüş ve değerlendirmeleridir. Bu itibarla, meslektaşlarımızın öneri ve eleştirileri başta karar vericiler olmak üzere müfredat hazırlığı sürecine çok önemli bir katkı sunacaktır. Tüm öğretmenlerimizi anket çalışmamıza iştirak ederek, görüş ve kanaatlerini paylaşmaya davet ediyorum. Üniversite akademik çalışanları ve öğretmenlerimiz www.tesnevsehir.org ‘ta yer alan anketimizi doldurarak görüşlerini ifade ederek Türk Milletinin yeni yüzyılına katkı sunacaktır. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı Hakkında Öğretmen Ve Akademisyen Görüşleri Araştırması Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden 26 Nisan 2024 tarihinde saat 14:30 itibariyle kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüşlerin alınmasını planlayan bakanlığa Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak derli toplu bir rapor sunabilmek amacıyla Ar-Ge kurulumuz, alanda akademik çalışmalar yapan hocalarımızla kurmuş olduğu komisyonlarla bu taslağı değerlendirmektedir. Bunun yanında "öğretmenler odası"nın, değerlendirmeleri "Türk Eğitimi" için çok kıymetlidir; görüşü ile öğretmenlerimizin, idarecilerimizin; program ile ilgili fikri olan akademisyenlerin ve kıymetli katılımcıların öneri ve değerlendirmelerini de bu çalışma ile toplayarak yeni öğretim programının ortak akıl ile oluşturulmasına katkı sunmak istiyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak hazırlayacağımız bu çalışmaya kıymetli değerlendirmelerinizle katkı sunacağınız için çok teşekkür ederiz.
Yeni Müfredatla İlgili Öğretmenler Odasında Ne Konuşuluyor?

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni müfredat taslağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak tüm eğitim çalışanlarının öğretmen ve akademisyenlerin Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından yapılan ankete katılmalarını istedi.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç; Sayın Tekin Müfredatta Ortak akıl başlıklı açıklamalarda bulunuyor. Sn. Tekine soruyoruz. Müfredatı hazırlarken içeriği ile ilgili hangi öğretmenin görüşünü hangi sivil toplum kuruluşunun görüşünü aldınız. Türkiye'nin en büyük ve etkili Sivil Toplum Kuruluşu olan Türk Eğitim Sen'in görüşlerini aldınız mı?

Türk Eğitim Sen'in müfredatla ilgili görüşü nettir.

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş ve kurucu ilkelerini temel alan milli ve bilimsel müfredat." İfadelerini kullanarak sert bir eleştiride bulundu.

TES. İl Başkanı Urgenç Açıklamalarına Şu Şekilde Devam Etti; @tcmeb “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” temasıyla yeni müfredat taslağını yayınladı. Türk Eğitim Sen olarak, müfredatın uygulayıcısı olan meslektaşlarımızın süreçle ilgili kanaatlerini tespit etmek amacıyla bir anket çalışması düzenledik. Pek tabii ki, eğitimle ilgili süreçlere tüm paydaşların katılımı ve katkısı çok önemlidir ve olmalıdır. Ancak son tahlilde esas olan, eğitimin asli unsuru ve taşıyıcı kolonu olan öğretmenlerimizin görüş ve değerlendirmeleridir. Bu itibarla, meslektaşlarımızın öneri ve eleştirileri başta karar vericiler olmak üzere müfredat hazırlığı sürecine çok önemli bir katkı sunacaktır. Tüm öğretmenlerimizi anket çalışmamıza iştirak ederek, görüş ve kanaatlerini paylaşmaya davet ediyorum. Üniversite akademik çalışanları ve öğretmenlerimiz www.tesnevsehir.org ‘ta yer alan anketimizi doldurarak görüşlerini ifade ederek Türk Milletinin yeni yüzyılına katkı sunacaktır.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı Hakkında Öğretmen Ve Akademisyen Görüşleri Araştırması

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden 26 Nisan 2024 tarihinde saat 14:30 itibariyle kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüşlerin alınmasını planlayan bakanlığa Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak derli toplu bir rapor sunabilmek amacıyla Ar-Ge kurulumuz, alanda akademik çalışmalar yapan hocalarımızla kurmuş olduğu komisyonlarla bu taslağı değerlendirmektedir.

Bunun yanında "öğretmenler odası"nın, değerlendirmeleri "Türk Eğitimi" için çok kıymetlidir; görüşü ile öğretmenlerimizin, idarecilerimizin; program ile ilgili fikri olan akademisyenlerin ve kıymetli katılımcıların öneri ve değerlendirmelerini de bu çalışma ile toplayarak yeni öğretim programının ortak akıl ile oluşturulmasına katkı sunmak istiyoruz.

Türk Eğitim-Sen olarak hazırlayacağımız bu çalışmaya kıymetli değerlendirmelerinizle katkı sunacağınız için çok teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.