Tüm Meslek Liselerinde Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

EĞİTİM 15.12.2021 - 12:15, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Tüm Meslek Liselerinde Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde başlattığı dönüşümle mesleki eğitim merkezleri Nevşehir’de tüm meslek liselerinde açıldı.
    Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde başlattığı dönüşümle mesleki eğitim merkezleri Nevşehir’de tüm meslek liselerinde açıldı. Bu sayede Nevşehir’de ihtiyaç duyulan vasıflı insan gücü etkin bir şekilde karşılanacak. İl merkezi ve tüm ilçelerdeki meslek liselerinde açılan mesleki eğitim merkezlerinde; · Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunları eğitim alabilecek. · Haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmede beceri eğitimi verilecek. · 4 yıllık eğitimin sonunda Meslek Lisesi Diploması verilecek. · Eğitim sürecinde asgari ücretin 30’u ile 50’si arasında maaş verilecek. · İş Kazası, Meslek Hastalığı, Hastalık Sigortası devlet tarafından yapılacak. Mesleki Eğitim Merkezi Programıyla diplomasını alanlar iş bulma kolaylığı ve kendi iş yerini açma imkânını elde edecek. Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt olmak için il merkezindeki ve ilçelerdeki meslek liselerine başvurabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde başlattığı dönüşümle mesleki eğitim merkezleri Nevşehir’de tüm meslek liselerinde açıldı.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde başlattığı dönüşümle mesleki eğitim merkezleri Nevşehir’de tüm meslek liselerinde açıldı. Bu sayede Nevşehir’de ihtiyaç duyulan vasıflı insan gücü etkin bir şekilde karşılanacak.

İl merkezi ve tüm ilçelerdeki meslek liselerinde açılan mesleki eğitim merkezlerinde;

· Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunları eğitim alabilecek.

· Haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmede beceri eğitimi verilecek.

· 4 yıllık eğitimin sonunda Meslek Lisesi Diploması verilecek.

· Eğitim sürecinde asgari ücretin 30’u ile 50’si arasında maaş verilecek.

· İş Kazası, Meslek Hastalığı, Hastalık Sigortası devlet tarafından yapılacak.

Mesleki Eğitim Merkezi Programıyla diplomasını alanlar iş bulma kolaylığı ve kendi iş yerini açma imkânını elde edecek.

Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt olmak için il merkezindeki ve ilçelerdeki meslek liselerine başvurabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.